VIDEO-MESAZH/ Çfarë u sjell Buxheti i vitit 2024, shqiptarëve?!

10:42, 25/11/2023
A+ Aa A-

Një videomesazh nga Erisa Xhixho. 

Çfarë u sjell Buxheti 2024, qytetarëve shqiptarë?!

Rritje të taksave në 70 milionë euro!

Taksim 23% për profesionistët e lirë. 

Shkurtim të ndihmës ekonomike për 500 familje.

2.29% të PBB shkon për edukimin ndërkohë që minimumi i standardit evropian është 5% të PBB.

Zero mbështetje me paketa sociale për qytetarët për të përballuar krizën e çmimeve.

Zero rritje për pagesat e papunësisë.

Rënie të buxhetit të shëndetësisë dhe të bujqësisë.

Pensionet sërish do të jenë 50% më pak se rajoni. 

Ndërkohë, kush përfiton realisht nga ky buxhet?!

137 milionë euro shtesë për koncesionet dhe PPP-së.

12 milionë euro për inceneratorin e Tiranës.

195 milionë euro për gjobat e Arbitrazhit.

Rritja e buxhetit që ka ardhur vetëm nga xhepat e qytetarëve  për shkak të krizës së çmimeve duhej të kthehej mbrapsht me financim direkt për studentët, për pensionistët, për shtresat vulnerabël ndërkohë që fatkeqësisht edhe ky vit është buxheti i PPP-ve, i koncesioneve dhe i klientëve të qeverisë.

 

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco