Lehtësohet disi udhëtimi drejt Gjermanisë për shqiptarët, Ambasada gjermane: Ndryshimet nga 9 maji

Lehtësohet disi udhëtimi drejt Gjermanisë për shqiptarët, Ambasada gjermane: Ndryshimet nga 9 maji

10:54, 08/05/2021
A+ Aa A-

Ambasada Gjermane në Tiranë ka bërë një njoftim të rëndësishëm lidhur me udhëtimet e qytetarëve shqiptarë. Në njoftim thuhet:

“Ndryshim në vlerësimin e riskut prej Institutit Robert Koch për Shqipërinë. Nisur nga situata epidemiologjike pozitive, Shqipëria që prej ditës së nesërme, 9 maj, nuk kategorizohet më si zonë rreziku për Covid-19. Instituti Robert Koch e ka pasqyruar këtë në faqen e tij të internetit https://www.rki.de/.../Neuartiges.../Risikogebiete_neu.html).

E rëndësishme: Ky zhvillim nuk ndryshon asgjë në kufizimet e hyrjes.

Sipas një rekomandimi të BE-së, nga shtetasit rezidentë në Shqipëri do të lejohen edhe më tej të udhëtojnë drejt Gjermanisë apo Bashkimit Evropian, vetëm ata që ushtrojnë një funksion të rëndësishëm apo udhëtimi i të cilëve është domosdoshmërisht i nevojshëm!

Udhëtime për qëllime thjesht turistike nga Shqipëria drejt Gjermanisë do të jenë fillimisht, sikundër deri më tani, të pamundura. Informacione të mëtejshme gjeni në faqen e internetit: https://www.bmi.bund.de/.../coronav.../coronavirus-faqs.html

Për udhëtarët nga Shqipëria ky zhvillim sjell lehtësira vetëm përsa u përket formaliteteve të udhëtimit – duke nisur e shumta prej datës 19 maj nuk janë më të nevojshme regjistrimi digjital i udhëtimit dhe detyrimi i karantinës.

Por për udhëtarët, që hyjnë në Gjermani në rrugë ajrore, vazhdon të jetë në fuqi detyrimi i një testi përpara nisjes, test PCR- ose antigjenesh, jo me herët se 48 orë përpara nisjes."

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco