VIDEO/ 'Tradhtia me detin Jon e Zografit Bis, në Tik-Tok merr dhenë'

VIDEO/ 'Tradhtia me detin Jon e Zografit Bis, në Tik-Tok merr dhenë'

13:52, 18/09/2020

Nga Sali Berisha.

Tradhtia me detin Jon e Zografit Bis, në Tik-Tok merr dhenë!

Nga kjo tradhti e Zografit Bis, Greqia zgjeron nga 6 në 12 milje, pra rritet me 6 milje në ujërat territoriale. E gjithë kjo, absolutisht në kurriz të Shqipërisë dhe me miratimin e Zografit Bis, i cili si tradhtar i kombit deklaron se ky zgjerim nuk prek Shqipërinë, ndërkohë që distanca ujore midis dy vendeve në detin Jon është rreth 24 milje, çka do të thotë:

Në zonën ku distanca është 18 milje, Shqipëria, e cila më parë kishte 12 milje, kurse Greqia 6 milje, tani të dy vendet do të kenë nga 9 milje. Pra, Shqipëria do të humbasë 3 milje, kurse Greqia do të fitojë tre milje. Pikërisht në tre miljet që i kalojnë Greqisë ndodhen depozitat nënujore të naftës dhe gazit që llogariten triliona euro.

 

© SYRI.net

Lexo edhe:

Tags

Komentet

Shto koment

Denonco