Rama takon agjencinë që sjell falas emigrantët e majtë në zgjedhje, injoron shqiptarët e tjerë

Rama takon agjencinë që sjell falas emigrantët e majtë në zgjedhje, injoron shqiptarët e tjerë

22:22, 16/09/2020

Komuniteti Shqiptar në Greqi ka reaguar në lidhje me vizitën e kryeministrit Rama në shtetin fqinj, si dhe me shmangien që ky i fundit i bëri emigrantëve duket u takuar vetëm me strukturat e Partisë Socialiste. Përfaqësia e Komunitetit bën me dije se kryeministri Rama në takimin e ditës së sotme nuk u takua me emigrantët shqiptarë por vetëm me militantët partiak, si dhe me stafin e kompanisë Top Lines, e cila tradicionalisht kryen dhe transportin falas të votuesve të majtë drejt Shqipërisë.

Reagim i plotë i Komunitetit: Përfaqësia e komunitetit, një organizatë ku aderojnë një përqindje mjaft e lartë shoqatash nga e gjithë Greqia, por edhe një numër i madh aktivistësh të paanëtarësuar në shoqata, ndjen se ka detyrim moral të shpjegojë përse nuk informoi për një takim të komunitetit me kryeministrin shqiptar, në Athinë. Kjo, pasi siç deklarojnë, u informuan disa herë se nuk do të ketë një takim me komunitetin, përveç një aktiviteti të ngushtë me strukturat e Partisë Socialiste në Athinë e Greqi.

Sqarim rreth vizite?s se? kryeministrit Edi Rama ne? Athine?.

Te? nderuar bashkatdhetare?, aktiviste?, ane?tare? te? shoqatave qe? aderojne? ne? “Komunitetin Shqiptar ne? Greqi” (ish-FSHSHG).

Bordi drejtues ndoqi me shume? ve?mendje vizite?n e kryeministrit shqiptar ne? Greqi, te? pare?n ne? thuajse 8 vjet qeverisje! Ne? kuadrin e forumit te? “Economist” u hodhe?n hapa te? re?nde?sishe?m, si pe?r integrimin e atdheut tone? ne? familjen europiane, ashtu dhe pe?r mbajtjen e ekuilibrit ne? marre?dhe?niet bilaterale mes dy vendeve fqinje, qe? pe?r ne jane? dy vendet tona.

Nde?rkaq, ne u interesuam vazhdimisht pe?r nje? takim, akoma dhe te? shkurte?r, me pe?rfaqe?sues te? komunitetit emigrant.

Duke qene? tepe?r te? vete?dijshe?m se koha ishte e kufizuar, por edhe pe?rgjegje?s pe?r situate?n e rrezikshme nga covid-19, do te? mjaftoheshim me shume? pak pe?rfaqe?ues e do te? siguroheshim se do te? respektoheshin te? gjitha masat mbrojte?se.

Te? jeni te? bindur se ne do informonim te? gjithe? ane?tare?t, shoqatat aderuese si dhe aktiviste?t pe?r nje? takim te? tille?, sapo te? konfirmohej, pe?r te? vendosur se? bashku pe?rfaqe?simin.

POR, por, komuniteti shqiptar ne? Greqi NUK kishte kurre? nje? takim me kryeministrin! AS ishte takim me emigrante?t qe? jetojne? e punojne? ne? Greqi takimi i sotëm i mesdite?s se? 16 shtatorit. Dhe në komunikim me Ambasadën na u bë e qartë se në axhendën e Kryeministrit nuk kishte një takim të tillë.

Takimi në fakt u zhvillua me koordinatorët e fushatës elektorale te? Partise? Socialiste Athine? e Greqi, dhe me stafin e kompanisë Top Lines e cila tradicionalisht kryen dhe transportin falas të votuesve të majtë drejt Shqipërisë, sa herë që ka votime. Mesa duket takimi ishte pe?r startimin e fushate?s elektorale.

Ke?te?, madje, e konfirmuan hapur nga kjo strukture? shume? ane?tare? e aktiviste? qe? u interesuan pe?r ke?te? aktivitet.

Jo, kryeministri Edi Rama nuk u dha aspak shansin bashkatdhetare?ve emigrante? te? flisnin! Ose, akoma me? keq, kryeministri kujtonte se takonte pe?rfaqe?si, por pe?rfaqe?suesit e tij ne? Greqi “e mashtruan”, pak e vështirë për të qenë e vërtetë.

Se? fundi, për të luftuar disinformimin që bëhet në kurrizin tonë ju ftojme? ta shpërndani këtë informacion në lidhje me ke?te? injorim te? hapur dhe shfryte?zim te? pe?rse?ritur te? emrit e kontributit tone?, nga pala e shtetit shqiptar. Pe?rzeme?rsisht, Kryesia e “Komunitetit Shqiptar ne? Greqi”, ish-FSHSHG.

 

 

 

 

 

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

xd17/09/2020 07:17

gjith bota te vin ne ndime editttttttttttt ky esht djeg si person

Shto koment

Denonco