Majko tregon pse e shiti shtëpinë në qendër të Tiranës: Një agjenci mike më kërkoi të largohem

Majko tregon pse e shiti shtëpinë në qendër të Tiranës: Një agjenci mike më kërkoi të largohem

15:29, 11/07/2020

Ministri për Diasporën, Pandeli Majko, ka reaguar pas publikimit te deklaratës se tij te pasurisë, duke treguar se pse ka ndërruar banesën duke u zhvendosur nga qendra e Tiranës.

Majko thotë se banesa që ka shitur në qendër të Tiranës, e ka mbuluar vlerën e shtëpisë që ka blerë, duke iu referuar lajmeve te publikuara për blerjen e banese me vlerë 232 mije euro.

Ministri shkruan se qëllimi i kësaj lëvizje ka qenë siguria e familjes së tij dhe jo për të bërë biznes.

 “Sipas artikullit kisha shitur një shtëpi për 20 mijë euro(!) dhe kisha blerë një tjetër 232 mijë euro… Duket qartë që ka pasur mungesë të verifikimit të dokumenteve ligjore.

Qartazi, vlera e shtëpisë së shitur në qendër ka mbuluar vlerën e shtëpisë së blerë përtej unazës së madhe të kryeqytetit. Shtëpinë ku banoja më parë nuk kam pasur ndërmend ta shes.

Ndryshimi i banesës ndodhi thuajse para një viti. Arsyeja e vetme për ta ndryshuar shtëpinë nuk është “biznesi” por ishte siguria e familjes pas kërkesës nga agjenci mike. Kjo e fundit është një fakt i cili është publikuar”, shkruan Majko.

Deklarata e pasurisë së Pandeli Majkos e publikuar në artikullin e ndarë nga ministri

Ministri i Diasporës, Pandeli Majko përpos 232 mijë eurove që ka blerë një apartament, ka shitur një tjetër 20.000 Euro. Po ashtu ka deklaruar një pagesë shtesë për çmimin e shitjes së banesës, 96.882.20 Lekë.

Nga paga si ministër për dymbëdhjetë muajt e vitit 2019 është 2.097.120 lekë, paga neto është 1.569.182 Lekë.

Sakaq Majkos i rezultojnë të ardhura nga qiraja e banesës të deklaruar më parë, qiraja neto për vitin 2019, e cila është 16.320 Euro. Përpos shpenzimeve të tjera tepër të larta, ministri i Diasporës ka marrë një kredi prej 5 milionë lekësh, nga e cila ka shlyer 284.524 Lekë dhe ka pa shlyer 2.003.615 Lekë.

Në bazë të “Kontratë shitje pasurie të paluajtshme” me Kusht Kreditimi, çmimi i shitjes 220.000 Euro. Shitje apartamenti, 20.000 Euro. Blerje apartamenti, 232.100 Euro. Pagesë shtesë për çmimin e shitjes së banesës, 96.882.20 Lekë.

Paga si ministër, për dymbëdhjetë muajt e vitit 2019 është 2.097.120 lekë, paga neto është 1.569.182 Lekë. Të ardhura nga qiraja e banesës të deklaruar më parë, qiraja neto për vitin 2019 është 16.320 Euro.

Kredi 5 milionë lekë, shuma e shlyer është 284.524 Lekë, shuma e mbetur është 2.003.615 Lekë.

Ka paguar këstin e fundit të banesës në zbatim të kontratës së sipërmarrjes, të deklaruar më parë, shuma e shlyer është 21.630.00 Euro, shuma e mbetur është 10.000 Euro”, ka deklaruar Majko pranë ILDKP.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

FILANTROPI Dt 13 korrik 202013/07/2020 16:42

Majko nqse sot do të ishte gjykatës apo do të kishte Veting edhe për politikanët deputetë , do të shkarkohej menjëherë nga mënyra sesi i ka justifikuar pasuritë e tij të mëdha përpara ILDKP.

Shqiptari13/07/2020 12:53

Per arsye te sigurise se familjes!!!! O mortje pse nuk te ha!!!!! Po kujt i plasi bytha per ty ore hundederr!!!! Nese ti dhe familja jote u ndjeka e kercenuar, atehere i bie qe e dhe ti i paske lyer duart dhe turinjte me mutin e Rilindjes!!!!!

QYTETARI dt 13 korrik 2020 12/07/2020 17:33

Z. Majko dikur deputet në zonën e Maliqit të Korçës mbasi i " gënjeu" maliqarët për shumë vjet duke ju marë votat gjoja se do të vinte në punë Kombinatin e Sheqerit dhe fabrikën e Alkolit. Por në fakt nuk bëri asgjë dhe po të shkosh sot në Maliq të gjithë të thonë se na gënjeu për shumë vjet duke na premtuar për vënde pune por ishte një mashtrim i rradhës i një rilindasi të kamuflluar. Dhe një ditë Pandeliu e hoqi emrin nga lista e votuesve në zonën e Maliqit sepse ishte i konsumuar dhe e vuri emrin në listat e Tiranës nga ku mori dhe mandatin që është deputet i parlamentit shqiptar. Dhe ja sot i del emri për "pelivanllëqe" të tjera në shit blerje pallatesh duke mos treguar vlerën e vërtetë në deklarimin e pasurisë para komisjonit të deklarimit të pasurisë për politikanët..Të ketë turp se ka qënë dhe Km. i vëndit..

QYTETARI dt 13 korrik 2020 12/07/2020 17:31

Z. Majko dikur deputet në zonën e Maliqit të Korçës mbasi i " gënjeu" maliqarët për shumë vjet duke ju marë votat gjoja se do të vinte në punë Kombinatin e Sheqerit dhe fabrikën e Alkolit. Por në fakt nuk bëri asgjë dhe po të shkosh sot në Maliq të gjithë të thonë se na gënjeu për shumë vjet duke na premtuar për vënde pune por ishte një mashtrim i rradhës i një rilindasi të kamuflluar. Dhe një ditë Pandeliu e hoqi emrin nga lista e votuesve në zonën e Maliqit sepse ishte i konsumuar dhe e vuri emrin në listat e Tiranës nga ku mori dhe mandatin që është deputet i parlamentit shqiptar. Dhe ja sot i del emri për "pelivanllëqe" të tjera në shit blerje pallatesh duke mos treguar vlerën e vërtetë në deklarimin e pasurisë para komisjonit të deklarimit të pasurisë për politikanët..Të ketë turp se ka qënë dhe Km. i vëndit..

Shto koment

Denonco