Katër shkelje për kohëzgjatjen e periudhës së COVID-19/ Berisha: Veprime antikushtetuese të Sulltan Salep Surrelit!

Katër shkelje për kohëzgjatjen e periudhës së COVID-19/ Berisha: Veprime antikushtetuese të Sulltan Salep Surrelit!

16:19, 06/04/2020

Një nga studentët e drejtësisë ka denoncuar shkeljen e Kushtetutës nga qeveria Rama në lidhje me Akti normativ "Për marrjen e masave të veçanta administrative gjatë kohëzgjatjes së periudhës së infeksionit shkaktuar nga Covid-19'

Sipas studentit janë të paktën katër shkelje që janë kryer nga qeveria Rama.
Denoncimi është bërë publik edhe nga ish-kryeministri Berisha. 

'Lexoni mesazhin e studentit dixhital.
Studenti dixhital i Revoltuar nga shkelja e Kushtetutes denoncon! sb
Si student i Drejtesise.
Si student ekselent i ketij fakulteti,
Me besim tek e verteta!

Akti normativ me fuqine e ligjit,nr 3 date 15.03.2020 "Per marrjen e masave te veçanta administrative gjate kohezgjatjes se periudhes se infeksionit shkaktuar nga Covid-19,
Eshte Anti-kushtetues!

1. Eshte shkelur neni 101 i Kushetutes,pasi ky nen autorizon nderhyrjen me keto akte nga qeveria vetem ne fushen e ligjeve qe miratohen me shumice te thjeshte.
Organi ekzekutiv ka nderhyre ne ligjet qe miratohen me shumice te cilesuar, konkretisht, Kodi Civil

2.Akti eshte ilegjitim dhe antikushtetues sepse eshte shkelur neni 116 i kushëtutes,qe percakton hierarkine e normave ne Republiken e Shqiperise.

3.Nuk ka nje akt qe te tregoje se Parlamenti eshte mbyllur nga situata,keshtu,organi ekzekutiv ka rrembyer kompetencat e ligjvenesit (Parlamentit) ne nje kohe kur ai eshte ne detyre.

4 Cenohet rende parimi i ndarjes se pushteteve, parim qe qendron me themel te rendit juridik dhe demokratik.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco