Vrasja e grave, apeli i ish deputetes: Mos lini fëmijët jetimë, mos u merrni nënat
.

Vrasja e grave, apeli i ish deputetes: Mos lini fëmijët jetimë, mos u merrni nënat
.

08:29, 27/02/2020

Nga Orjola Pampuri/

Ju nuk keni nevojĂ« thjesht pĂ«r njĂ« burrĂ«, por pĂ«r njĂ« zotĂ«ri qĂ« t’ju bĂ«j tĂ« ndjeheni zonjĂ«.

Sa të vështirë e paskan këta burra të respektojnë gruan, bashkëshorten, nënën e fëmijëve të tyre, sic kanë respektuar vetë e kanë dashur ta respektojnë të tjerët nënën e tyre.
Nuk di c’kulturĂ«, c’mendĂ«si e pĂ«rgjegjshmĂ«ri kanĂ« kĂ«ta njerĂ«z, qĂ« veprojnĂ« nĂ« kĂ«tĂ« mĂ«nyrĂ«.

Nëse nuk e do më gruan që sakrifikoi gjithka për ty, largohu prej saj, jeta dhe koha do të jetë përgjigjia dhe shëruesi i të dyve, nëse nuk e ke dashur kurrë, bëhu i përgjegjshëm e ndërgjegjsohu që divorci nuk është krim, nëse nuk mendon, vepron e sillet njëlloj si ti, është mëse e thjeshtë, ka një zgjidhje komunikimi ose largimi prej saj.

NĂ« asnjĂ« rast dĂ«mtimi, dhuna fizike, ofendimi, apo vrasja nuk tĂ« justifikojnĂ« ty, burri frikacak, qĂ« i frikesh pseudo krenarisĂ«, qĂ« nuk Ă«shtĂ« gjĂ« tjetĂ«r vecse njĂ« sjellje e pĂ«shtirĂ« e cila ka formĂ«suar personalitetin tĂ«nd falĂ« frustrimit e komplekseve tĂ« mĂ«dha tĂ« inferioritetit, falĂ« ndrydhjes sĂ« fjalĂ«s, ndjenjave e lirisĂ« nĂ« tĂ« kalurĂ«n tĂ«nde, e sapo gjete ‘objektin’ e pafajshĂ«m, po bĂ«n katarsis.

Ti nuk je burrë, por një krijesë e pështirë, për të cilën një grua nuk ka nevojë, një baba për të cilin fëmijët duhet të turpërohen e të neveriten, një burrë që nuk i shërben një shoqërie.

Mos i prekni gratë, mos lini fëmijë jetimë, mos u merrni fëmijëve nënat, aq të shtrenjta, dashurinë e të cilave mund të na e shlyejë vec sekondi i fundit në këtë jetë.
Zonja denonconi, largohuni nga kushdo qĂ« cĂ«non dinjitetin tuaj, pĂ«rdhos mundin tuaj, dhunon trupin tuaj, ju kĂ«rcĂ«non me jetĂ«, sa nuk Ă«shtĂ« vonĂ«. Ju nuk keni nevojĂ« thjesht pĂ«r njĂ« burrĂ«, por pĂ«r njĂ« zotĂ«ri qĂ« t’ju bĂ«j tĂ« ndejheni zonjĂ«.
U prehshin në paqe shpirtrat e atyre zonjave, që mizorisht, iu privua e drejta për të jetuar, nga disa qënie pa burrëri.

 

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco