Albanian Premier Rama files a defamation lawsuit against Kosovar Premier Haradinaj

Albanian Premier Rama files a defamation lawsuit against Kosovar Premier Haradinaj

22:05, 15/01/2020

The next meeting between Albanian Premier Edi Rama and Kosovo Premier Ramush Haradinaj is supposed to occur in totally different conditions compared to the previous ones. It may take place in a court of law, following an unprecedented lawsuit filed by the Albanian Prime Minister against his Kosovar counterpart.

Rama filed his defamation lawsuit in the Court of Prishtina against Haradinaj for his statements that Rama joined presidents of Kosovo and Serbia in their plan on swapping territories between the two countries.

Rama reportedly claims in his 30-page long suit that Haradinaj has repeatedly lied in public about his involvement in an alleged plan to exchange territories between Kosovo and Serbia. Moreover, Haradinaj’s statements have created in the public opinion the belief that Rama worked against Kosovo’s interest.

The Albanian prime minister had warned about the suit in October 2018, when he called Haradinaj “a liar” who “lies in the most unscrupulous way” and vowed to sue him. Back then, Rama claimed that Haradinaj had accused him of being part of a plan to share €10 billion with Serbia and Kosovo’s presidents after a successful land swap between the two countries.

However, in this particular case Haradinaj had actually stated that by giving away the Trepça mine to Serbia, as per an alleged plan for an exchange of territories, Kosovo would lose €10 billion in profits. He added that such plan was agreed by presidents of Serbia and Kosovo and supported by Rama.

Rama’s lawsuit against Haradinaj was reportedly filed on the day of the 21st anniversary of the Reçak massacre, commemorated throughout Kosovo and Albania. On January 15, 1999, Serbian forces killed 45 Albanians in Reçak, a small village in Kosovo. The mass killing prompted the NATO bombings of Serbia against the murderous Miloševi? regime.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Tradhtari16/01/2020 00:02

Ishte Rama ai që para disa ditësh nuk la fyerje, sharje e shpifje pa adresuar ndaj elitës politike të Kosovës? Pikërisht ato ditë që flirtonte me Gëbelsin e Beogradit, buzëviçin Vuçiq, qesëndiste udhëheqësit e Kosovës, si klloun karagjoz që është, me dialektin më të vjetër të Gjuhës Shqipe. Sa takime ka bërë në prani të Aleksis Soros me vëth dhe udhëheqësit të Serbisë për realizimin e "vizionit" të tij të imponuar nga sorra e zezë për izolimin e Kosovës dhe ndarjen e saj me Serbinë. Tallet me luftëtarët heronj të Kosovës që e shkruajtën me gjakun e tyre lirinë e popullit shqiptar të Kosovëv ky këlyshi i komunistëve që e tradhëtuan, e shitën dhe e përgjakën në vitin 1945.

Daj Jaku15/01/2020 23:48

Të gjithë e dinë tashmë që E Drama është i çmëndur dhe i pafytyrë, por askush nuk imagjinon se deri në çfarë ekstremi arrin kjo çmënduri. Simbas Doktor Sigmund Freud i njohur si babai i psikollogjisë, mungesa e plotë e turpit është shenja e sigurtë e çmëndurisë totale.

Daj Jaku15/01/2020 23:33

Të gjithë e dinë tashmë që E Drama është i çmëndur dhe i pafytyrë, por askush nuk imagjinon se deri në çfarë ekstremi arrin kjo çmënduri. Simbas Doktor Sigmund Freud i njohur si babai i psikollogjisë, mungesa e plotë e turpit është shenja e sigurtë e çmëndurisë totale.

xhixhi15/01/2020 23:23

Do me I dhon ca lek Ramushit si ja dha Bechetit

Arberi15/01/2020 22:21

Edi Rama nga qe ka dal haptas tradhetar ndaj Atdheut don me u fsheh mbas fijes barit por kosova nuk mashtrohet perseri se ta njef fytyren e shpifur or Edi Rama.

Shto koment

Denonco