Studimi: Babai i Spartak Ngjelës kriminel lufte

Studimi: Babai i Spartak Ngjelës kriminel lufte

12:01, 22/04/2019

Janë 265 emra në listën e ‘personave përgjegjës për krimet e Luftës’, publikuar në librin ‘Krimet e komunistëve’, të studiuesit Çelo Hoxha, botim i Institutit të Studimeve për Krimet dhe Pasojat e Komunizmit.

Janë komandantë e komisarë çetash, kompanish, batalionesh, Brigadash, që, sipas Hoxhës, janë përgjegjës për krimet e Luftës.

Ka qenë pikërisht ky libër që ka ngjallur edhe zemërimin e deputetit të PSsë, Spartak Braho, i cili ka kërkuar shkarkimin e kreut të ISKK-së, Agron Tufa, ndërsa i ka quajtur ‘të paligjshme’ botimet e këtij Instituti, që, sipas tij, është kthyer në një ‘seksion të Ballit Kombëtar’.

Në këtë libër, Hoxha bën përgjegjës të gjithë drejtuesit e formacioneve partizane për krimet që janë kryer gjatë viteve të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare.

Mes emrave që janë përgjegjës për krime lufte është edhe babai i Spartak Ngjelës, i cili edhe pse shfaqet nëpër media si ‘mendimtar’ anglo-sakson del se është i biri i një komunisti të akuzuar për krime lufte.

Ndoshta do të ishte e udhës që djali i kriminelit të luftës, Kiço Ngjela, para se të luajë rolin e “bashkëpunëtorit” të anglo-amerikanëve, të kërkojë ndjesë publike për njerëzit që i ati i tij ka vrarë si shërbëtor i komunistëve.

Lista me 265 emrat të cilësuar si kriminelë lufte:

1. Asllan Gurra, komandant i batalionit të Oparit, Korçë

2. Abdyl Këllezi, komisar i Brigadës XVI

3. Adil Çarçani, zv.komisar i Brigadës VII

4. Adil Prishta, zv/komandant batalioni, Brigada VII

5. Adnan Qatipi, zv.komandant batalioni, Brigada III

6. Ali Vinçani, komandant i Batalionit ‘Kelmendi-Gërmenj’, Korçë

7. Agush Gjergjevica, anëtar i shtabit të Qarkut Korçë

8. Amdi Babani, komandant batalioni, Brigada XV

9. Andon Xoxa, komisar, kompania II, batalioni II, Brigada I

10. Anton Bulaqi, zv.komandant batalioni, partizan vullnetar i Shkodrës

11. Ardi Rakipi, zv.komandant batalioni, Brigada V

12. Asaf Dragoti, komandant i Brigadës VIII

13. Asaf Tahiraj, Komandanti i Brigadës VIII

14. Astrit Nishani, zv.komandant batalioni, Brigada VI

15. Baba Fejzo, anëtar u Shtabit të Zonës I Operative

16. Bahri Zaimi, komandant artilerie i Brigadës VII

17. Bajt Asllani, zv.komandant batalioni, Grupi i Pezës

18. Balili Peçi, zv.komandant batalioni, Brigada VI

19. Baki Starja, komandant batalioni territorial, Qarku Korçë

20. Bako Dervishi, komandant batalioni, Brigada V

21. Bajram Vula, zv.komandant batalioni, Brigada III

22. Bajram Sinojmeri, zv.komisar i Brigadës VIII

23. Bedri Spahiu, komisar i Zonës I Operative, anëtar i KQ të PKSH-së, anëtar i

kryesisë së KANÇ

24. Bejto Bultica, komandant batalioni

25. Beqir Balluku, komandant i Brigadës II

26. Bido Sejko, zv.komandant batalioni, Brigada VI

27. Bilbil Klosi, anëtar u sektorit politik, Brigada V

28. Burhan Beqari, komandant batalioni II, Brigada V

29. Cute Selenica, komandant çete, qarku Korçë

30. Çelo Arrëza, komandant batalioni II, Brigada V

31. Dali Ndreu, anëtar i Shtabit të përgjithshëm të UNÇ-së, komandant i Divizionit I

32. Dane Mehmeti, komandant batalioni, Brigada V

33. Dul Rioli, komisar i rrethit Lezhë

34. Dushan Mugosha, themelues i PKSH, zv.komisar i Brigadës I

35. Hetim Haxhiu, zv.komandant i batalionit ‘Reshit Çollaku’

36. Enver Hoxha, anëtar i KQ të PKSH, komisar i Shtabit të përgjithshëm; komandant i UNÇ-së; anëtar i kryesisë së KANÇ

37. Enver Liçaj, komisar i çetës së Sopotit

38. Ernest Jakova, zv.komandant Batalioni, Brigada III

39. Esat Dishnica

40. Esat Ndreu, komandant i grupit territorial të Dibrës

41. Estref Sihati, zv.komandant batalioni, Brigada VIII

42. Fadil Çeçi, zv.komandant i Brigadës V

43. Faik Cakuni, komandant i batalionit ‘Fuat Babani’, Korçë

44. Faslli Jaho, anëtar i shtabit të zonës I operative

45. Fatmir Gjata, zv.komisar i batalionit ‘Çlirimi’, Korçë

46. Fejzo Bino, komisar, kompania III, batalioni I, Brigada I

47. Fejzo Ismaili, në dispozicion të shtabit të zonës I operative

48. Ferik Hado, në dispozicion të shtabit të zonës I operative

49. Ferit Radovicka, komisar, kompania I, batalioni II, Brigada I; komandant batalioni, Brigada I; komandant i operacionit të spastrimit në Koplik, 1945

50. Fetah Selcka, zv.komandant batalioni, Brigada IV

51. Feti Bubësi, komandant batalioni IV, Brigada VI

52. Feti Smokthina, komandant i kompanisë II, batalioni I, Brigada I; komandant

batalioni, Brigada I

53. Fiqirete Shehu

54. Flamur Nishani, anëtar i sektorit politik për çështjet e rinisë në Brigadën VIII

55. Foto Stamo, komisar çete, Qarku Korçë

56. Gafurr Çuçi, anëtar i sektorit politik të Brigadës VIII, komisar i Divizionit V

57. Gani Nivica, komandant batalioni, Brigada VIII

58. Gogo Nushi, anëtar i KQ të PKSH-së

59. Gaqo Peristeri, komisar batalioni, Qarku Korçë

60. Gaqo bashko, anëtar i kryesisë së KANÇ

61. Gjergj Kokoshi, anëtar kryesisë së KANÇ

62. Gjin Marku, anëtar i KQ të PKSH, komandant i Brigadës VII

63. Gjon Banushi, komandant i Brigadës IV

64. Gjon Gjonaj, zv.komandant i Brigadës XVI

65. Gjon Marashi, komandant i çetës së Dukagjinit

66. Hajdar Dushi, zv.komisar i batalionit partizan, vullnetar të Shkodrës

67. Haki Bejko, komisar, kompania III, batalioni II, Brigada I

68. Haki Toska

69. Halim Xhelo, komandant batalioni, Brigada V

70. Hamdi Lemo, komandant Batalioni, Brigada III

71. Hamit Keçi, zv.komandant i Brigadës III

72. Hariz Velo, anëtar i shtabit të zonës I Operative

73. Hasan Moglica, komandant çete, Qarku Korçë

74. Hasan Mëhilli, komisar i kompanisë II, batalioni I, Brigada I

75. Hasan Pulo, zv.komandant i zonës I operative, anëtar i kryesisë së KANÇ

76. Hasan Selenica, zv.komisar i batalionit ‘Hakmarrja’, Korçë

77. Haxhi Lleshi, anëtar i shtabit të përgjithshëm të UNÇ-së

78. Haxhi Seseri, komandant i batalionit territorial të Dajtit

79. Hito Çako, zv.komandant i Brigadës V

80. Hulusi Spahiu, komandant i Brigadës III

81. Hysen Blloshmi, komandant i çetës së Sopotit

82. Hysen Çino, komandant batalioni, Brigada V

83. Hysen Zenelaj, zv.komandant, kompania II, Batalioni II, Brigada I

84. Hysni Kapo, zv.komisar i zonës I operative, komisar i Brigadës V; anëtar i

Shtabit të përgjithshëm të UNÇ-së; anëtar i shtabit të divizionit I

85. Hysni Manushi, komandant batalioni, Brigada III

86. Hysni Selcka, komandant batalioni, Qarku Korçë

87. Ibrahim Stafa, zv.komisar i batalionit Vërçë-Sulovë

88. Idris Seiti, komandant, kompania I, batalioni II, Brigada I; zv.komandant batalioni, Brigada I

89. Idriz Tahiri, komisar i qarkut Shkodër

90. Irakli Bozo, komandant batalioni, Brigada II

91. Irfan Peshtafi, oficer i seksionit operativ të Brigadës VII

92. Islam Radovicka, komandant i zonës I operative, anëtar i shtabit të përgjithshëm të UNÇ-së

93. Istref Sehati, zv.komandant batalioni, Brigada V

94. Izet Kallarati, në dispozicion të shtabit të zonës I operative

95. Jaho Gjoliku, anëtar i shtabit të zonës I operative, zv.komandant Brigada V I

96. Jorgji Zëra, komandant batalioni, Brigada II

97. Josif Prifti, komisar i batalionit ‘Hakmarrja’, Korçë

98. Kadri Hazbiut, komandant i batalionit, Brigada V

99. Kadri Hoxha, komandant i batalionit të Çermenikës; komandant i grupit të

Qarkut të Elbasanit; anëtar i KQ të PKSH, komisar i Brigada VII

100. Kadri Musaj, komisar i batalionit Vërçë-Sulovë

101. Kahreman Ylli, komisar i Brigadës IV

102. Kapo Lena, komandanti i batalionit Vërçë-Sulovë

103. Kiço Ngjela

104. Koçi Xoxe, themelues i PKSH-së, anëtar i KQ të PKSH-së, anëtar i kryesisë së KANÇ

105. Koço Prifti

106. Koço Tashko, anëtar i kryesisë së KANÇ

107. Komandanti i çetës së Shën Gjergjit (i paidentifikuar)

108. Kristo Themelko, themelues i PKSH, anëtar i KQ të PKSH-së, komisar i

çetës së Pezës

109. Kudret Fratari, zv.komandant batalioni, Brigada VIII

110. Lako Polena, komisar i Brigadës II i Mbrojtjes së Popullit

111. Laver Sulçe, zv.komandant batalioni, Brigada I

112. Lefter Kolonja, zv.komandant batalioni, grupi i Pezës

113. Liri Gega, anëtare e KQ të PKSH-së

114. Lan Qafëzezi, zv.komandant batalioni, Brigada VII

115. Lutfi Leka, komandant i batalionit të Bëzhetës

116. Llambi Gostivishti, zv.komisar i batalionit ‘Reshit Çollaku’

117. Maman Saliu, komisar i qarkut të Mbrojtjes Popullore, Shkodër

118. Manol Konomi, anëtar i kryesisë së KANÇ

119. Manush Myftiu, zv.komisar i Brigadës V

120. Maqo Çomo, zv.komisar i batalionit ‘Fuat Babani’

121. Mark Uli, komisar i çetës së Dukagjinit

122. Marko Billa , komandant i RPV Palasë

123. Maze Jaupi, zv. komandant batalioni, Brigada VIII

124. Medar Shtylla, anëtar i KANÇ

125. Medat Poloska, zv.komisar i batalionit të Oparit, Korçë

126. Mehmet Jaho, zv. Komandant i Brigadës XII, pseudonimi Luftar Bolena

127. Mehmet shehu, kandidat i PK të PKSH-së, komandant i Brigadës I, zv.

Komandant i divizionit I; komandant i operacioneve në Shkodër, pas lufte

128. Meshit Çela, zv.komisar, batalioni II, Brigada I

129. Mestan Ujaniku, komandant i shtabit të qarkut të Beratit

130. Mellan dervishaj, komandant i Brigadës XI

131. Mihal Prifti, komisar i Divizionit II

132. Mihallaq Ziçishti, komandant i Qarkut të Mbrojtjes Popullore, Shkodër

133. Miladin Popoviç, themelues i PKSH, drejtues de facto i saj

134. Minella Koleka, komandant i komandës së vendit, Himarë

135. Misto Treska, komisar batalioni territorial, Korçë, komisar i Brigadës XX

136. Muhamet Prodani, komandant i kompanisë III, batalioni I, brigada I; komandant i Brigadës I

137. Muharrem Kokomani, zv.komandant batalioni, grupi i Pezës

138. Muharrem Butka, komandant i komandës së Qarkut të Korçës

139. Musa Daci, zv.komandant batalioni, Brigada VI

140. Mustafa Matohiti, komisar i brigadës VI

141. Mustafa Gjinishi, anëtar i Shtabit të Përgjithshëm, të UNÇ-së

142. Mustafa Xhani (Baba Faja Martaneshi), komandant i batalionit të Martaneshit,

anëtar i shtabit të përgjithshëm të UNÇ-së

143. Myslym Peza, anëtar i Shtabit të Përgjithshëm të UNÇ-së, komandant i

partizanëve të Pezës

144. Myslym Shyri, komisar batalioni II, Brigada I

145. Myzafer Spaho, komisar i Brigadës III

146. Myzafer Trebeshina, komisar i divizionit IV

147. Nako Spiru, anëtar i KQ të PKSH-së, anëtar i kryesisë së KANÇ

148. Nasi Vithkuqi, komandant batalioni, Brigada IV

149. Naum Kristo, zv.komandnt batalioni, Brigada IV

150. Naxhije Dumi, kandidate e KQ të PKSH-së

151. Ndreko Rino, zv.komandant, kompania III, batalioni I, Brigada I, komandant

batalioni, Brigada I; komandant i operacionit të Dukagjinit pas lufte

152. Neim Kuçi, komandant batalioni, Brigada VII

153. Neki Pirgu, komandant Çete, Qarku Korçë

154. Nesti Titani, komisar i batalionit ‘Çlirimi’, Korçë

155. Neshat Hysi, zv. Komandant i Brigadës VII

156. Nexhip Vinçani, komandant i grupit partizan të Korçës, komandant i Brigadës

IV

157. Ngjeli Argjiri, komandant, kompania II dhe zv.komandant, batalioni II, Brigada I; zv.komandant, Brigada VIII

158. Niazi Çepani, anëtar i Shtabit të Qarkut të Beratit

 

159. Niko Çeta, komisar i batalionit Kelmendi-gërmenji, Korçë

160. Nuredin Aliu, anëtr i Shtabit të Zonës I Operative

161. Nuri Huta, komandant i Kompanisë I, batalioni I, Brigada II

162. Ollga Plumbi, anëtare e kryesisë së KANÇ

163. Omer Nishani, kryetar i KANÇ

164. Osman Sinani, komandant batalioni, Brigada III

165. Pajtim Shyti

166. Panajot Plaku, komisar i batalionit I, Brigada I

167. Pandi Kristo, anëtar i KQ të PKSH-së, komisar i grupit partizan të Korçës

168. Pano Xhambolla, zv.komandant i Brigadës IV

169. Pertef Therepeli, komandant batalioi, Shtabi i Beratit

170. Petraq Lalaj, zv.komisar i grupit partizan të Korçës

171. Petraq Titani, komisar i batalionit të Oprait, Korçë

172. Petrit Dume, komandant i Batalionit ‘hakmarrje’, komandant batalioni,

Brigada IV

173. Petrit Hakani, komandant i batalionit të Dumresë

174. Petro Bullati, komandant i Brigadës II i Mbrojtjes së Popullit

175. Pilo Peristeri, themelues i PKSH-së; komisar i batalionit ‘reshit Çollaku’;

komisar i Komandës së Qarkut të Korçës

176. Pilo Shanto, ndihmës i komandës së vendit, Himarë

177. Prenk Zhupa, komandant i Rrethit Lezhë

178. Puna, pseudonim i një personi të paidentifikuar

179. Puçe Meçani, komandant çete, Qarku Korçë

180. Qazim Kondi, anëtar i Shtabit të Zonës I Operative, komisar i Brigadës

VIII

181. Qemal Zybo, zv.komandant, kompania I, batalioni II, Brigada I

182. Qiriako Harito, anëtar i kryesisë së KANÇ

183. Rahman Uruçi, komandant i batalionit territorial të Myzeqesë; komandant

i Brigadës XVI

184. Rako Gërmenji, zv.komandant, kompania III, batalioni II, Brigada I

185. Ramadan Çitaku, themelues i PKSH-së, anëtar i KQ të PKSH-së; anëtar

i Shtabit të Përgjithshëm të UNÇ-së; anëtar i kryesisë së KANÇ

186. Ramiz Alia, komisr i Divizionit V

187. Raqi Qirinxhi, intendent i grupit partizan të Korçës

188. Refat Bajrami, komandant i Brigadës XII

189. Rexhep Haka, komandant i batalionit vullnetar të Shkodrës

190. Rexhep Çami

191. Rexhep Kolli, zv.komandant batalioni, Brigada III

192. Rexhep Plaku, anëtar i Shtabit të Zonës I Operative

193. Rexhë Deliu, komandant i batalionit territorial Ishëm-Krujë

194. Riza Kodheli, komandant i batalionit territorial, Korçë

195. Riza Vehipi, komandant batalioni I, Brigada VI

196. Rrahman Parllaku, komandant i Divizionit V

197. Sabri Sevrani, komandant i Qarkut Shkodër

198. Sadik Bekteshi, komisar i batalionit partizan vullnetar të Shkodrës; komandant i grupit territorial të Shkodrës

199. Sadik Bocaj, përgjegjës organizativ në sektorin politik të Brigadës I

200. Sali Ormani, komandant batalioni, Brigada V

201. Saliko Sulo, zv.komandant batalioni, Brigada V

202. Sami Ahmeti, komandant batalioni, brigada VIII

203. Sami Baholli

204. Sami Bineri, komandant batalioni IV, Brigada XII

205. Sami Gjebero, anëtar i sektorit politik të Brigadës VII

206. Sefedin Arëza, komandant, kompania III, batalioni II, Brigada I

207. Sefedin Meçe, komandant batalioni II, Brigada VI

208. Seit Pojani, komisar çete, Qarku Korçë

209. Sejfulla malëshova, anëtar i Shtabit të Përgjithshëm të UNÇ-së; anëtar i

kryesisë së KANÇ

210. Selami Vinçani, zv.komandant batalioni, Brigada IV

211. Selman Brahim, zv.komandant bataloni, Brigada I

212. Sinan Mazi, zv.komandant batalioni, Brigada V

213. Siri Shapllo, anëtar i kryesisë së KANÇ

214. Skënder Ali, komandant batalioni, Brigada VIII

215. Skënder Çaçi, komisar çete, Qarku Korçë

216. Sotir Mero, komandant batalioni, Brigada VIII

217. Spiro Koleka, anëtar i kryesisë së KANÇ

218. Spiro Moisiu, komandant i Shtabit të Përgjithshëm të UNÇ-së, anëtar i

kryesisë së KANÇ

219. Spiro Shalsi, komandant batalioni, Brigada IV

220. Spito Llazo, atashe ushtarak pranë grupit partizan të Korçës

221. Stefan Dh. Grabocka

222. Suat Leskoviku, komandant i batalionit ‘Reshit Çollaku’; në dispozicion të

Shtabit të Përgjithshëm

223. Sulo Kodheli, zv/komandant batalioni, Brigada I

224. Sulo Rexhepi, zv.komandant i kompanisë II, batalioni I, Brigada I

225. Shaban Idrizi, komandant batalioni III, Brigada VI

226. Shaban Rexha, komandant batalioni, Grupi i Pezës

227. Shaban Zereci, komandant i batalionit ‘Çlirimi’, Korçë

228. Shahin Ruka, komisar i Brigadës VV

229. Shefit Fetih, komandant batalioni III, Brigada XII

230. Shefqet Brinja, intendent i batalionit I, Brigada I

231. Shefqet Melcka, zv.komandant batalioni, Brigada IV

232. Shefqet peçi, komandant i Brigadës V, Komandant i Korparmatës I

233. Shemsi Totozani

234. Shuaip Panariti, komisar i batalionit ‘Qamil Panariti’, Korçë

235. Shuqri Shabani, komandant i batalionit I, Brigada XII

236. Tahir Kadareja, zv.komandant i Brigadës I dhe komandant i batalionit I të

saj; komandant i Brigadës VI; komandant i divizionit II

237. Tefik Cangoj, komandant i batalionit territorial, Qarku Korçë

238. Teki Kolaneci, zv.komandant i Shtabit të Qarkut të Korçës, komandant

u Brigadës XV

239. Todi Naço, komandant i artilerisë, Brigada I

240. Tomorr Spahiu, zv.komandant i kompanisë I, batalioni I, Brigada I

241. Tuk Jakova, themelues i PKSH-së, komisari i Brigadës I

242. Theodhor Masteni, zv. Komandant batalioni, Brigada VIII

243. Vasil Konomi, komisar i Brigadës II

244. Vasil Nathanaili, zv.komisar i Brigadës XII

245. Vasil Treska, zv.komisar i batalionit ‘Qamil Panariti’, Qarku Korçë

246. Vaskë Koleci, zv.komisar i Brigadës XV

247. Ymer Dishnica, anëtar i KQ të PKSH-së; anëtar i Shtabit të Përgjithshëm të UNÇ-së; anëtar i kryesisë së KANÇ

248. Xue Protopapa, komandant çete, Qarku Korçë

249. Xhaferr Cenko, zv.komisar i batalionit ‘Kelmendi-Gërmenji’, Korçë

250. Xhako Merko, komandant batalioni, Brigada VIII

251. Xhamal Hosecka, komisar çete, Qarku Korçë

252. Xheladin Beqiri, zv.komandant batalioni I dhe komandant i kompanisë

I, Brigada I; komandant batalioni, Brigada I

253. Xhelal Staravecka, komandant, batalioni II, Brigada I

254. Xhelo Fazlli, komandant batalioni, Brigada I

255. Xhelo Mato, komisar i kompanisë I, batalioni I, Brigada I; komandant

batalioni, Brigada IV

256. Xhevair Spatara; komandant batalioni, Shtabi i Beratit

257. Xhevdet Petrela, komandant i Brigadës XXIV

258. Xhezar Serishti, komandant çete, Qarku Korçë

259. Z. Bojdani, zv.komisar batalioni territorial, Korçë

260. Zalo Zvarishti, komandant çete, Qarku Korçë

261. Zenel Hamiti, komisari i Brigadës XXIV

262. Zeqiri Babani, komisar çete, Qarku Korçë

263. Zija Kambo, komandant batalioni, Brigada IV

264. Zyko Kalivaçi, komandant batalioni territorial, Qarku Korçë

265. Zylyftar Veleshnja, zv.komandant i Shtabit të Qarkut të Beratit

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

sehiri23/04/2019 13:11

Higgins,Pse jo edhe fushoreve?

statistika23/04/2019 09:17

Besoj se në përpilimin e kësaj liste komunistësh komandantë e komisarë të njësive luftarake partizanë, që janë klasifikuar si kriminelë lufte, ka dokumenta që e vërtetojnë se ata kanë vrarë shqiptarë të pafajshëm vetëm se mendonin ndryshe Por sa prej tyre e shumë të tjerë kanë bërë krime akoma më të mëdha "paqësore" pas luftës duke vrarë, burgosur internuar e persekutuar me dhjetra mijë shqiptarë antikomunistë por edhe kot fare , vetëm nga instikti i kriminelit ? 1 Sa prej këtyre 266 i vrau apo persekutoi vetë Enveri ? 2. Sa prej këtyre vranë e persekutuan njeri tjetrin ? 3. Sa bij e nipër të tyre që sot janë në pushtet apo që shiten si elitë publike në mediat shqiptare kanë kërkuar falje për krimet e prindërve të tyre ? 4. Nëse do të bëhej testi i ADN për këta bij e nipër kriminelësh, sa prej tyre do të dilnin me atësi biollogjike të eprorëve e jo të prinëdrve të deklaruar ? A do të dalë ndonjë ditë statistika e plotë e komunistëve por edhe antishqiptarëve të tjerë kriminelë që i sollën kaq mjerime e histori tragjike këtij populli ?

Salvini22/04/2019 16:55

Shumica 90% e listes jane komuniste jugore. Prandaj jugu ka krijuar nje urrejtje ndaj veriut sepse e ka te trasheguar nga komunistet. Komunistet nuk kane fe e atdhe. Urrejtja e tyre ndaj atdhetareve autoktoneve gege shqiptare ka qene dhe eshte forcuar me shume sot duke patur ndikim serb e rus dhe inferoritet. Shqiperia eshte i vetmi vend ne bote ku te ardhurit urrejne vendalinjte.

Krist22/04/2019 16:08

Komunistet qe drejtonin cetat,batalionet dhe brigadat partizane,mbas luftes,morren pushtet,qe don te thote se vijuan me krimet edhe ne kohe paqeje.Rasti i Kico Ngjeles,si rastesisht eshte lene ne harrese.Kur Nako Spiru,ishte minister i ekonomise,Kico ngjela dhe Abdyl Kellezi,punonin ne nje zyre,puqur me zyren e ministrit.Deshmitaret e pare te vrasjes (qe u deklarua si vetevrasje dhe u be edhe si mode ne vijim),se Nakos,ishin keta te dy,por jo vetem qe nuk u morren si deshmitare,por u menjanuan dhe nuk u permenden gjekundi.Cuditerisht (per shume persona qe i njihnin aftesite e Kicos dhe Avdylit),njeri me vone u be minister i tregetise,ndersa tjetri,kryetar i komisionit te planit te shtetit,bile edhe si zv/kryeminister,por nga Partia,mbaheshin-si ne distance-.Interesant eshte fakti,qe ne gjygjin e Kicos,u perqendruan vetem ne shperdorim detyre dhe dyshime per para te depozituara jashte vendit.Hetimet me shume u perqendruan ne nje Drejtor te Kicos,i cili edhe u ngeli ne dore-hetuesve.Ne ate kohe,dikujt,ne ate ministri,i shpetoi pyetja :Mire qe nuk i nxorren gje,per problemin e Spiru-t dhe e justifikoi bomben qe leshoi ,me shprehjen:me qe kish punuar ne nje zyre (u shpreh ai) me te.Shume e lane edhe si misister (nga ministrat me jetegjate).Ndersa Spartakun,edhe xhaxhallaret e tij,nuk e honepsshin,bile inxhinjeri elektrik as qe i fliste.

Askushi22/04/2019 15:05

Nuk e njoh historin e Kico Ngjeles, por ajo qe diget eshte se idhte bashkepuntor i Enverit. Me pas ai e pesoj po nga Enveri se te gjithe bashkepuntoret e Enverit. Pra nuk kemi te bejme me nje anti komunist, por kelysh komunisti qe e qeroj vete Enveri. Enveri i qeroj vete te gjithe se e dinte qe kur te vinte demokracina, ata nuk do te krimet e tyre. Ndersa ky debili palo avokat qe ju merre parat klienteve dhe nuk ju mbaron pune, eshte nje palo burre qe qurret nuk duhen fshire me te.

trapi22/04/2019 14:27

mir do ishte sa per dijeni te jepeshin edhe emrat e pasardhesve te tyne ne politike ne biznes etj. qe te shifnim sa po vujne nga "demokracia" qe faktikisht ato vete e bone.

Nino22/04/2019 14:20

Nuk e dija që qiçua eshte kriminel lufte . Ajo qe mund të the eshtë kjo:Çfar pjelle mund të jetë spartaku , biri i nje KRIMINELI LUFTE DHE I NJË MONSTRE SIÇ KA QËNË vera pojani! Rracë e fëlliqur !

Alfons Malo22/04/2019 13:13

Spartak ngjela eshte me kriminel se i ati. Ai fshihet mbas burgut qe ka bere por eshte njeri qe nuk ka asnje lloj dinjiteti Konkretisht dua te kujtoj qe ngjela ka qene kryetari i komisionit hetimor paralmentar per ngjarjet e vitit 1997 per " bemat" e Sali Berishes. Ne ate kohe ne pushtet ishte Ps. Mbaj mend qe ne raportin qe u lexua ne Parlament rezultoi se kryengritja e aramatosur nuk u organizua nga Sali Berisha (eshte normale qe te jesh ne pushtet e ti kundervihesh pushtetit tend) Kjo gje u mbyll. Tani qe Ngjela nuk eshte me ne rresht me te djathten por lepin sahanet e ps ne cdo ekran me nje gisht perpjet flete njemije nje te zeza per Saliun ,Pra lepin ate qe ka then vete A besohet ky njeri qe flet ne emer te amerikaneve ne emer te kapitalit ( qe nuk e di kujt i thone kapital) por flet ne tym kot sikur di gjithcka. Ngjela ben mire qe te dalin e ekranin e televizionit te Eni Vasilit dhe ta sqaroj historine e babait te vet ose te qepin gojen e mos te dalin neper studio duke thene lloj dokrash Hajde gjelo hapu ne publik se boll kemi degjuar pallavrat e tua qe flete se vetem une di dhe nuk merr ne zgjedhje as votat e komisionereve

Higgins22/04/2019 12:52

Ja u hangert k... malokve.

Shto koment

Denonco