Ortak në kompaninë e sigurisë në Rinas/ Reagon avokati i PS-së

Ortak në kompaninë e sigurisë në Rinas/ Reagon avokati i PS-së

13:20, 12/04/2019

Avokati i Partisë Socialiste, Eno Bushi ka reaguar ditën e sotme në lidhje me faktin e bërë publik në media se ai është një nga ortakët dhe administratorët e kompanisë ICTS që merret me sigurinë e aeroportit në Rinas.

Me një letër publike Bushi thotë se nuk ka qenë asnjëherë ortak apo administrator i kompanisë ‘ICTS Albania’ sh.p.k.’ që merret me sigurinë e aeroportit.

Avokati i PS-së thotë se ai është ortak dhe administrator i ‘ICTS Albania – Integrated Services’ sh.p.k., që sipas tij nuk ka asnjë lidhje me sigurinë në aeroportin e Rinasit.

Më poshtë keni reagimin e plotë të Eno Bushit dhe faksimilet e shoqërive:

Duke konstatuar zhurmën mediatike të ndezur nga mbrëmja e datës 10 prill e përgjatë gjithë ditës së sotme, me shkrime e deklarata për shtyp ku paraqiten lidhje imagjinare mbi shoqërinë përgjegjëse për shërbimin e sigurisë në aeroportin e Rinasit, për persona të lidhur me qeverinë e gjithfarë fantazish të tjera, vetëm e vetëm për të përdorur politikisht apo mediatikisht një ngjarje kriminale e për përfitime të qarta kredoje politike, dua të sqaroj me fakte e prova se e gjithë kjo zhurmë e përdorim të emrave e personave që kanë jetën e tyre private e punojnë ndershmërisht, bëhet vetëm për të krijuar idenë e rreme e për të ndikuar opinionin publik me synimin e qartë për të përfituar kredo politike.

Së pari, shoqëria që kryen shërbimin e sigurisë së brendshme në aeroportin ‘Nënë Tereza’ Rinas, për llogari të koncesionarit ‘TIA’ sh.p.k., është shoqëria ‘ICTS Albania’ sh.p.k., regjistruar si shoqëri tregtare në datën 31/03/2005 me NIPT K51613031O.

Siç pasqyrohet qartë në të dhënat e publikuara në Qendrën Kombëtare të Biznesit për këtë shoqëri, objekti i veprimtarisë së saj është pikërisht kryerja e këtij shërbimi dhe ortaku i vetëm i kësaj shoqërie ka qenë dhe është vetëm shoqëria e huaj e emërtuar ‘ICTS Europe’.

Në këtë shoqëri as kam qenë ndonjëherë ortak e as administrator i saj.

Së dyti, në datën 13/03/2009 është regjistruar shoqëria ‘ICTS Albania – Integrated Services’ sh.p.k. me NIPT K91513022Q. Objekti dhe veprimtaria e kësaj shoqërie është ajo në fushën e shoqërive private të ruajtjes e sigurisë fizike duke qenë e licencuar për ushtrimin e kësaj veprimtarie sipas ligjit nr. 8770, datë 19.4.2001, ‘Për shërbimin e ruajtjes dhe të sigurisë fizike’, tashmë rregulluar nga Ligji 75/2014 ‘Për shërbimin privat të sigurisë fizike’.

Në këtë shoqëri kam hyrë si ortak në vitin shkurt të vitit 2013 duke zotëruar 25% kuotave e duke u emëruar edhe në detyrën e administratorit të kësaj shoqërie nga data 11/03/2013.

Në dhjetor të vitit 2016 jam larguar nga pjesëmarrja si ortak në këtë shoqëri duke transferuar kuotat e zotëruara tek ortaku tjetër i kësaj shoqërie dhe njëkohësisht duke u larguar edhe nga pozicioni i administratorit të saj.

Theksoj se shoqëria ‘ICTS Albania – Integrated Services’ sh.p.k. me NIPT K91513022Q, jo vetëm që është një person juridik i ndryshëm tërësisht nga shoqëria ‘ICTS Albania’ sh.p.k. me NIPT K51613031O, por edhe veprimtaria e tyre është tërësisht e ndarë dhe e ndryshme, pa asnjë lidhje midis veprimtarisë së tyre respektive.

Kjo për faktin se në bazë të ligjit për dhënien në koncesion të aeroportit ‘Nënë Tereza’, Rinas, si dhe kuadrit rregullator e normativ në fuqi për sigurinë aeroportuale, shërbimi i sigurisë së brendshme në këtë aeroport mund të kryhet vetëm nga një shoqëri e cila ka eksperiencë në këtë fushë dhe nuk mund të jetë shoqëri që kryen veprimtarinë sipas ligjit ‘Për shërbimin privat të sigurisë fizike’.

Nga ana tjetër, Ligji 75/2014 ‘Për shërbimin privat të sigurisë fizike’ përcakton shprehimisht se shoqëritë e organizuara e që ushtrojnë veprimtarinë e tyre sipas këtij ligji nuk mund të kryejnë aktivitetin e shërbimit të sigurisë së brendshme në aeroporte.

Ngatërrimi që bëhet në media e nga persona të caktuar midis këtyre dy shoqërive, nisur nga përafërsia në emërtimin e tyre, është e qartë se është i qëllimshëm dhe vetëm për kredo politike. Ky qëllim i qartë për të krijuar situata e marrëdhënie të paqena, mund të konstatohet qartë nga fakti se edhe pse në media shfaqin të dhënat nga QKB, këto të dhëna i shfaqin jo të plota por të shkëputuara dhe pa treguar ndryshimin dhe faktin se janë dy shoqëri të ndryshme.

Akoma më shumë duke mos treguar se Eno Bushi nuk është ortak i ‘ICTS Albania – Integrated Services’ sh.p.k. me NIPT K91513022Q qysh nga viti 2016 dhe as ka qenë e as është ortak apo administrator i ‘ICTS Albania’ sh.p.k. me NIPT K51613031O.

Pra, edhe pse i dinë e i kanë këto fakte, i shtrembërojnë e i shfaqin qëllimisht të ndryshme. Për më tepër e njëjta situatë e përhapje e këtyre lajmeve të rreme ka ndodhur edhe në vitin 2016, por edhe pse u sqaruan në atë kohë faktet e sipërcituara dhe dihen nga media, si dhe nga po këta që sot shpifin, përsëri vijojnë të shpifin në mënyrë të qëllimshme. 

Gjithashtu, spekulimi që bëhet në këtë kontekst me ushtrimin e profesionit të avokatit prej meje nga viti 2001 e në vijim, për faktin e pjesëmarrjes time si avokat në periudhat e zgjedhjeve të mëparshme në KQZ e në Kolegj Zgjedhor në krah të Partisë Socialiste, përdoret qëllimisht për të krijuar idenë e rreme të përfshirjes së politikës në situata e marrëdhënie të paqena, por që inskenohen në mënyrë të paturp.

Sqarimi më i plotë e më i drejtë i situatës do të bëhet prej meje në gjykatë ku do të kërkoj dënimin e shpifësve dhe përgënjeshtrimin prej tyre të këtyre sajesave të përhapura jo vetëm ndaj meje.

ICTS Albania shpk Ekstrakt Historik

ICTS Albania Integrated Services shpk Ekstrakt Historik

 

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

vera12/04/2019 16:18

njeriu pergjigjet vetem me argumenta, pa qene nevoja aspak aspak aspak te permendet fjala "politike".

Shto koment

Denonco