Alarmi i francezëve: Mafia shqiptare, e para që kërkon azil

Alarmi i francezëve: Mafia shqiptare, e para që kërkon azil

22:37, 12/07/2018

Na thuhet shumë për imigracionin, por na është dhënë pak informacion konkret.

Për shembull, ende janë shqiptarët që përbëjnë pjesën më të madhe të trupave të azilkërkuesve në Francë.

Kështu, në korrik 2017, Ministri i ri i Brendshëm Gerard Collomb u alarmua para Asamblesë Kombëtare që vendi ynë përqendron 75% të kërkesës shqiptare në Evropë. "Natyrisht, për vendin tonë, sidomos për kufirin lindor, nga Metz në jug, është një problem themelor, tha ministri.

Ministri i Punëve të Jashtme i Shqipërisë, Ditmir Bushati, i paraqiti Francës 'një plan veprimi që synon të sigurojë në tre muaj rezultate konkrete në luftën kundër emigracionit'.

Gazeta 'La Croix', gjithmonë e etur për të bërë mirë dhe veçanërisht për të menduar mirë, vazhdonye me shpjegimin e një eksperti:

"Emigracioni shqiptar mund të shpjegohet me faktin se vendi është ende në një proces të tranzicionit demokratik me problemet e korrupsionit dhe mosrespektimit të të drejtave, të cilat mund të shkaktojnë pasiguri, - tha z. Clochard, por - ajo gjithashtu ishte pjesërisht e favorizuar nga liberalizimi i sistemit të vizave Shengen".

Në këtë letër të gjatë, çuditërisht, nuk thuhet asnjë fjalë në lidhje me konfliktet që shkatërronin Ballkanin në fund të shekullit të njëzetë, popullsi nga Kosova që emigruan masivisht në Evropën Perëndimore.

Mjerisht, Shqipëria ka eksportuar kryesisht krimin e saj, që me vetëkënaqësi tonë, si një kandidat për anëtarësim në BE që nga viti 2009 dhe pretendimi i saj njihet nga Këshilli që nga viti 2014, por duke përfituar shtetasit e saj azil. Plani i Ditmir Bushatit ishte një vit, por emigracioni shqiptar vetem është rritur, shumë më përpara Sudanit, Afganistanit dhe Sirisë.

Megjithatë, për aq sa dimë, Shqipëria nuk është një vend në luftë, por siç 'La Croix' shkroi hapur vitin e kaluar: 'Më shumë se një e treta e 2.9 milionë shqiptarëve tashmë jetojnë jashtë vendit. Por nëse deri më tani shumica e shqiptarëve kanë jetuar në Greqi dhe Itali, përkeqësimi i situatës migratore të këtyre vendeve i bën ata të marrin në konsideratë destinacione të tjera. Nr 1, Franca!'

Marrë me shkurtime nga Boulevard Voltaire-Përgatiti: SYRI.net

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment