Pyetje policëve nga Vetingu: Ke nofkë? Pi alkol, drogë, merresh me lojëra fati? Pranon dhurata?

Pyetje policëve nga Vetingu: Ke nofkë? Pi alkol, drogë, merresh me lojëra fati? Pranon dhurata?

09:37, 21/03/2018

Në procesin e vlerësimit, punonjësit e Policisë së Shtetit apo Gardës së Republikës do të duhet të plotësojnë disa formularë deklarimit që lidhen me pasurinë e figurën e tyre e nga ana tjetër duhet t’u japin përgjigje edhe disa pyetjeve. Më poshtë lista e pyetjeve dhe formularët që duhet të plotësojnë ata në kuadër të procesit të “vetting-ut”:

-A keni pasur emër apo mbiemër tjetër më parë?

-A jeni njohur nga të tjerët me ndonjë nofkë, emër apo mbiemër tjetër nga ai që keni pasur apo keni regjistruar në gjendje civile?

-A keni pasur apo keni shtetësi tjetër?

-A jeni dënuar ndonjëherë me vendim gjyqësor të formës së prerë nga një autoritet gjyqësor shqiptar ose i huaj?

-A keni qenë ndonjëherë në hetim apo gjykim nga një autoritet shqiptar ose i huaj për kryerjen e një vepre penale?

-A keni qenë ndonjëherë i ndaluar apo arrestuar nga organet ligjzbatuese shqiptare apo të huaja, për kryerjen e një vepre penale?

-A është caktuar ndaj jush ndonjëherë masë shtrënguese e sigurisë personale në fuqi ose jo?

-A është lëshuar ndonjëherë ndaj personit tuaj një urdhër kërkimi ndërkombëtar lidhur me kryerjen e veprave penale?

A është marrë ndonjëherë për ju masa e dëbimit nga një shtet i huaj?

A keni dijeni se një nga anëtarët e familjes suaj është përfshirë në veprimtari që lidhen me krimin e organizuar?

A keni pasur kontakte të papërshtatshme në formën e një takimi, komunikimi elektronik apo çfarëdolloj mënyrë tjetër takimi i qëllimshëm me një ose më shumë persona të përfshirë në krimin e organizuar që nuk është në pajtim me ushtrimin e detyrës?

A keni pasur kontakte të paprështatshme me persona të përfshirë në krimin e organizuar?

A jeni në dijeni që një nga anëtarët e familjes suaj ka pasur kontakte të papërshtatshme me persona të përfshirë në krimin e organizaur?

A keni pranuar, shkëmbyer para, favore, dhurata ose pasuri me një person të përfshirë në krimin e organizuar?

A keni dijeni se një person i familjes ka pranuar/shkëmbyer para, favore, dhurata ose pasuri me një person të përfshirë në krimin e organizuar?

Gjatë 10 viteve të fundit, a ju është refuzuar hyrja në ndonjë shtet të BE/NATO?

A keni kërkuar azil politik në ndonjë shtet?

A jeni përdorues i lëndëve narkotike?

A keni varësi ndaj alkoolit apo lojërave të fatit?

A keni qenë anëtar, bashkëpunëtor ose i favorizuar nga ish Sigurimi i Shtetit para vitit ‘90?/scan.tv

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

gramoz22/03/2018 17:05

Si te kesh minister nje hetues ordiner te diktatures hoxhiste, the tilla pyetje do ju behen policve te thjeshte. Pyetje te tipit, a keni folur kunder pushtetit popullor? A keni mbajtur pantallona kauboj, a keni ne rrethin tuaj familiar ndonje te arratisur? A keni demostruar ndonje here shfaqe qe jane ne kundershtim me moralin komunist? E shum e shum pyetje si keto qe mund ti bejne tipa si edvin kokaina dhe fatzi xhafa.

eh te shkretet police, mish per top gjithmone22/03/2018 14:07

Do ti marrin ne qafe policet e shkrete. Kush mund ta justifikoje pasurine, kur nje pjese kane punu vete ne te zeze, si ne shqiperi si jashte, e nje pjese kane femijet rrefugjate neper evrope, e nje pjese mund ti kene ndihmuar vellezerit e motrat, se me rroge polici nuk behesh kurre njeri.

Sirius22/03/2018 02:07

Ai qe pranon te denigrohet e tu pergjigjigjet ketyre pyetjeve, te cilat dhunojne privatesine dhe te drejtat baze te njeriut, e meriton plotesisht qylafin qe i kane vene ne koke. As ne Korene e Veriut nuk bejne te tilla pyetje.

Shto koment