Për presidentin njeri!

Për presidentin njeri!

Nga Luçiano Boçi - 28/05/2022

Bujar Nishani renditet ndër ato emra për të cilët fjalët rrjedhin me një intonacion të epërm. 

Politikan brilant, Presindent virtuoz, Ministër profesionist, mik i çmuar, shok i rrallë, familjar i mrekullueshëm, qytetar model.

Dhe mbi gjithçka, Njeri në kuptim më të plotë të fjalës.

Tronditja për ikjen e tij të shtang!

E shtangia bëhet gjëmë. 

E gjëma hidhërim.

Hidhërim për ndarjen nga ne të njeriut-politikan, njeriut-president, njeriut-njeri i vërtetë.

Lamtumirë miku im i mirë!

Me butësinë e fjalës, buzëqeshjen e natyrshme dhe mençurinë e penës Ai la gjurmë të pashlyera kudo ku punoi dhe jetoi.

Kurajo e tij përballë vështirësive ishte epike dhe shembull frymëzimi.

Sfidat e pengesat që jeta dhe politika ia ofruan shpesh me të padrejtë, i përballoi me një fisnikëri hyjnore.

E pabesueshme që Bujarin nuk do e kemi më midis nesh, në betejat që ai dinte bukur t’i bënte e t’i fitonte.

Me ikjen e parakohshme familja humbi njeriun e saj të dashur e të përkushtuar.

Partia Demokratike humbi një nga drejtuesit e saj më të mirë.

Miqtë e shokët humbēn një mbështetës të rrallë.

Vendi humbi një atdhetar të përkushtuar.

Lamtumirë President!

Nderimi për ty është i pamatë!

Ndriçofsh në parajsë!

© SYRI.net

Lexo edhe

Komentet

MANI USA28/05/2022 23:40

PËR PRESIDENTIN NJERI; TERË TERËSI VENDIN KRENI! VDEKJA ISH PRESIDENTIT O,
PREKJA E GRISH TËRËSI VENDIT; DUKE LENË KUJTIME TË MIRA, DUKE LENË VEPRA
MË TË LARTA; PËR TERË POPULLKOMBIN E SHQIPTARISË. DHE, DUKE QENË NJERI
I MIRË, PËR TERË KOMBIN O LOBIN MBARË KOMBËTARË, MBARË SHQIPTARË! NJERIU
I MIRË, NDEJRIU PËR DËSHIRË; NUK VDES KURRË; SEPSE, VEPRAT E MIRA NGREJNË
DHE E BËJNË TË PAVDEKSHËM, DHE TË PËRJETËSHEM; SA TË QENDROJË E JETOJË
MBARË POPULLKOMBI I TERË SHQIPTARISË! U PREHËSH NË PARAJSË DHE PAQE AH,
MË I NDERUARI O, ISH PRESIDENT I NENËS SHQIPËRI!! REFUGJATË LUFTË, MANI USA

Shto koment

Denonco