Një kurth djajsh për Ballist Morinën

Një kurth djajsh për Ballist Morinën

Nga Enver Bytyçi - 25/05/2022

Kur Ismail Morina ngriti dronin në stadiumin e Beogradit atë tetor 2014, në llozhën e atij stadiumi ishte edhe Olsi Rama, vëllai i kryeministrit shqiptar. Burime të caktuara bëjnë me dijë se Olsi ka marrë kontakt me "Ballistin" para se të lëshohej ky dron dhe ai ka qenë në dijeni të ngjarjes që do të ndodhte. Ndërkaq Morina është ndjerë i sigurt në aktin e tij patriotik e madje i vlerësuar për faktin se përmes Olsit, edhe Edi do të ishte i informuar për çka do të ndodhte. E shihte aktin si shërbim edhe ndaj shtetit shqiptar!

Më vonë merret vesh se kryeministri i asaj kohe i Serbisë, Aleksandër Vuçiq, ishte në dijeni të ngritjes së dronit prej "Ballistit"! Ai ishte informuar jo vetëm nga agjencitë e zbulimit, por edhe nga Tirana zyrtare. Megjithatë pjesa zyrtare e painformuar në Beograd gati sa nuk prangosi Olsi Ramën si organizator të kësaj ngjarjeje, derisa ndërhyri kryeministri Vuçiq dhe Olsi u përcoll për në Shqipëri. Mediat serbe akuzuan vëllain e Edi Ramës për ngjarjen. Shqiptarët e shpallën "hero" jo vetëm Ballist Morinën, por edhe Olsin dhe Edin bashkë!

Në fakt gjithshka ishte një skenar me një regjizor të vetëm, Alkesandër Vuçiq. Ballist Morina u përdor për dy arësye: Së pari për të promovuar patriotizmin e rremë të vëllezërve "Rama" dhe së dyti, për të mos e përfunduar ndeshjen, edhe pse në stadium ndodhej presidenti i Serbisë, Tomisllav Nikoliq. Kishte gjasa që ndeshjen ta fitonte kombëtarja e Shqipërisë! Presidenti Nikoliq ishte i painformuar përsa po ndodhte. Ndërsa i kërkonte autoriteteve të vendit që Ismail Morina të kapej e arrestohej, segmentet e këtyre autoriteteve nën ndikimin e Vuçiq u kujdesën që "Ballisti" të mund të ikte nga territori serb. Arrestimi i tij do t'i sillte telashe Edi dhe Olsi Ramës, pasi së paku Olsi ishte i implikuar drejtpërdrejt në skenarin e Vuçiq, të njohur edhe nga kryeministri i Shqipërisë.

Sot Ballist Morina është arrestuar sërishmi në Kukës. Tani më ai nuk i duhet as Ramës, as Vuçiq. Përkundrazi, u arrestua si shenjë hakmarrjeje dhe besnikërie e kryeministrit të Shqipërisë ndaj presidentit të Serbisë. Ligësia nuk ka asnjëherë limite. Të përdorin dhe në fund të përplasin në qelinë e burgut! Kjo është fytyra e vërtetë e dy bashkëkryetarëve të Open Balkan. Open për organizatat kriminale, offen për patriotët si Ballist Morina, i cili është thjesht një idealist që ra në kurthin e një politike absurde djajsh!

© SYRI.net

Lexo edhe

Komentet

MANI USA25/05/2022 22:43

HEU, NJË KURTH DJAJËSH PËR BALLIST MORINEN! EU, ZIJË SKURTHË LERË BALLIST
MORINËN! ËËËH, EDVIN RAMA DHE ALEKSANDËR VUÇIQ QË DHE PAS DECENJË PRAP
TË BIE VITIMË BALLIST MORINA, VETËM PSE NGRITI NJË DRON ME FOTOGRAFI O TË
KRYELEGJENDËS ISA BOLETINI DHE ISMAIL QEMALI, QË PËRFAQËSOJNË DY SHËMB-
ËLLTYRAT PËR SHPALLEN PAVARËSISË PLOTË AUTOKTONE TË SHQIPERISË 1912 NGA
TROJET E PASTRA ME SHUMICË APSOLUTE SHQIPTARE AFRO 140 000KM TARORE TË
SHQIPTARISË MBARË AUTOKTONE SHQIPTARE! DHE, MU KËTA, PËR HATA, LOBI RUSO
SERBO GREKO TURKO JGOSLLAVE- KORBI, KOBI PUSO VERBO FERRKO FURRKO AH, TUGOSHKAVE QË NË TRADHTI E VRANË NË MAL TË ZI KRESHNIKUN ISA BOLETININ O,
DHE E HELMUAN PËR VDEKJE N'ITALI MADHËSHTORIN, ARBËRORIN ISMAIL QEMALIN!
MANI USA

Shto koment

Denonco