Lajmi i fundit

Nga akuzat si vrasës me pagesë te dhunimi i biznesmenit libanez me 'Rrumin', kush është viktima e atentatit në Shijak

'Testi’ që zbulon ‘sukseset/dështimet’ e REFORMËS në DREJTËSI

'Testi’ që zbulon ‘sukseset/dështimet’ e REFORMËS në DREJTËSI

Nga Kastriot Islami - 17/01/2022

Ka shumë deklarime për “sukseset” dhe “dështimet” e reformës në Drejtësi dhe qytetari i thjeshtë e ka të vështirë të kuptojë nga këto debate që jepen në media e në rrjetet sociale ku qëndron e VËRTETA... aq më tepër që për këtë çështje janë shprehur jo vetëm gjyqtarë, prokurorë, politikanë shqiptarë, por edhe diplomatë të huaj?!

Një “TEST”që mund të vinte në ndihmë për të vënë në evidencë “sukseset/dështimet” e reformës në drejtësi, por jo vetëm, do të ishte sa më poshtë, duke iu përgjigjur pyetjes: Kush do t’i trembej reformës në drejtësi? Përgjigja ndaj kësaj pyetjeje është e njëjtë me përgjigjet e pyetjeve ekuivalente të mëposhtme:

1. Kush i ka sjellë individët me rekorde kriminale në parlament?

Përgjigja e qytetarëve: Edi Rama.

2. Kush i ka caktuar kandidaturat me rekorde kriminale për kryetar bashkie?

Përgjigja e qytetarëve: Edi Rama.

3. Kush i mban ministrat e korruptuar në qeveri?

Përgjigja e qytetarëve: Edi Rama.

4. Kush është akuzuar për pasuri të paligjshme prej 200 milion US dollarë të fshehura në llogari bankare offshore?

Përgjigja e qytetarëve: Edi Rama.

5. Kush përdor paratë e korrupsionit, krimit, trafiqeve për të blerë votat?

Përgjigja e qytetarëve: Edi Rama.

6. Kush përdor pushtetin për të blerë mandate kuvendore?

Përgjigja e qytetarëve: Edi Rama.

7. Kush ka eliminuar kundërshtarët politikë dhe ka tentuar të kthejë në fasadë opozitën?

Përgjigja e qytetarëve: Edi Rama.

8. Kush ka vënë nën kontroll biznesin e madh?

Përgjigja e qytetarëve: Edi Rama.

9. Kush ka kapur median?

Përgjigja e qytetarëve: Edi Rama.

10. Kush ka vënë nën kontroll shoqërinë civile?

Përgjigja e qytetarëve: Edi Rama.

11. Kush ka kapur drejtësinë?

Përgjigja e qytetarëve: Edi Rama.

12. Kush paguan lobistët e huaj me para të pista për të hedhur në erë pavarësinë e Kosovës e stabilitetin e rajonit?

Përgjigja e qytetarëve: Edi Rama.

13. Kush futet në burg e dënohet për faturën e dritave?

Përgjigja e qytetarëve: qytetari i varfër.

14. Kush arrestohet dhe dënohet që proteston?

Përgjigja e qytetarëve: qytetari i varfër

15. E tjerë e tjerë që mund të shtohen nga lexuesit, qytetarët...

© SYRI.net

Lexo edhe

Komentet

MANI USA18/01/2022 06:31

O "TEKSTI" QË ZBULON "SUKSESIN/DËSHTIMET" E REFORMES NË DREJTËSI!"
KONTEKSTI KUTËRBON KUJDESIN/NDESHKIMET GREHORMES ZËR FERRZI!!
KUR NJË DIKTATOR SI KRIMINEL I VETËQUAJTUE MBRET, QË VRAN DHE PRET
SA E SI TË DOJË VETË; DUKE I KAPUR DHE ZDAPUR T'GJITHA INSTITUCIONET
E SHTETIT, SI TË SHKRETIT; DUKE E BLERË E KORRUPTUAR DHE KRYETARIN
E OPOZITËS, FRYEZVARRIN E HORRORVRITËS; DUKE SHKELUR POPULLKOMB
TË VETIN, DUKE RËNDUAR, TËRBUAR, ME DHUNË SHTËRNGIME, TERË TRUNË
TËRBIME; QË ASNJERI MOS TË GUXOJË AS TA KUNDRËRSHTOJË, AS TË DEMO-
NSTROJË, KUNDER DIKTATURËS HORRURPISTE, THUNDËR FRIKASKURËS ËH,
SI KOMUNSITE; DHE, DUKE ZGJËRUAR AGJITACIONIN E SIGURIMIT,PËRGJIME E
STERRKRIME; ME DENIME, TËRBIME, NDARJE, SHKARJE, SHARJE; PRER PARTI
EDHE TERË TRADHTI; ME HAJNI E KORRUPCIONE; VAJGRI E HORRUKCIONE A,
DUKE BERË USHTRIME LABORATORIKE, PËR KUSHTRIME HORBORAHORFIKE;
DERI SA KY POPULL KOMB, HY RROPULL KOB, KORB; PO E BANË TERË DHUNË
DHE PËRSDHUNË; APO, SAPO, DURON AH SKURRON O, DERI NË ÇFARROSJE
TOTALE, GLOBALE, QË NUK KANË AS NUK MBANË, ELITË INTELEKTUALE HEJ,
PËR IDEALË MË TË LARTA, MË TË ZJARRTA, PËR LIRI, PAVARËSI, DEMOKRACI,
MBARË KOMBËTARE, MBARË SHQIPTARE! POR, ATËHERË KUR TERË POPULL
KOMBI RIBASHKOHEJ DHE RIATDHESOHEJ, DUKE U DREJTUAR NGA IDEALËT
MË INTETLEGJENTË , DUKE RIKRIJUAR DHE TRIUMFUAR NJË PLAN PROGRAM
MBARË KOMBËTARË, MBARË SHQIPTARË; DUKE RIKTHYER RISHTYER O, DHE
RISHPËRTHYER; DUKE PLOTSUAR DHE ZOTSUAR PËR RINGJALLJEN EDHE TË
PRIRVALLËJEN; RILINDJEN DHE RINGRITJEN O PRAP TËPRAP PELLAZGO ILIRO
MBARË SHQIPTARISË; AUH, PELLAZGO ILIRO MBARË SHQIPTARISË! MANI USA

Qytetar.17/01/2022 12:35

Kujt i do shker..yer raca e ça ka E di Rames e ka pak.... Ky eshte e keqja e Kombit Shqipetar

Shto koment

Denonco