Prindërit, personalitete më të vlefshëm se gjithë të famshmit e botës!

Prindërit, personalitete më të vlefshëm se gjithë të famshmit e botës!

Nga Kim Mehmeti - 20/02/2021

Për çdo fëmijë prindërit e tij janë personalitete më të vlefshëm se të gjithë të famshmit e kësaj bote!

Deklarata e PIktorit se më parë duhet vaksinuar të moshuarit e famshëm e pastaj të tjerët të çon të thuash se mirë që nuk i është kujtuar të shkojë më tej dhe të propozojë që më parë të vaksinohen të shkolluarit e të shëndoshët, e pastaj të pashkolluarit e ata me aftësi të kufizuara?

Po, është e vërtet se ka njerëz më pak e më shumë të famshëm e të vlefshëm për popullin e vet, por për familjarët nuk ka më të vlefshëm se të afërmit e tyre dhe andaj, jetët njerëzore janë të barabarta dhe shoqëritë humane njësoj kujdesen si për shëndetin e lypsarit ashtu edhe për atë të aktorit apo shkencëtarit të famshëm.

Sikur bota të kujdesej vetëm për të famshmit dhe të pasurit, atëherë për ne ballkanasit dhe për popujt e varfër, as që do vinte radha ndonjëherë të vaksinoheshin kundër virusit Covid19.

Por dihet, gjatë historisë njerëzore, jo se nuk ka pasur sundues që jetët njerëzore i kanë ndarë sipas famës së individit, sipas ngjyrës së lëkurës së njeriut, sipas përkatësia etnike, sipas fesë, apo sipas të metave që ua ka përcaktuar Zoti, andaj ka pasur raste kur disa grupe njerëzish janë lënë anësh, si tepricë që nuk i duhet njerëzimit.

Por ne që e kritikojmë Kryeministrin e Shqipërisë, bëjmë një gabim: e matim atë me peshoret që maten burrështetasit që interes të parë kanë atë të vendit dhe popullit që drejtojnë, e ndërkaq Piktori nuk bie në këtë kategori, por ai u takon sunduesve që besojnë se populli e vendi ekzistojnë vetëm që ata të kenë kënd ta sundojnë.

Pastaj nuk duhet të shtiremi thuajse nuk e dimë se Piktori u takon politikanëve frikacak që i tremben hijes së vet nga e shkuara, andaj posa u kanoset rreziku ta humbin pushtetin dhe grazhdin e shtetit, ata nisin të sillen si i sëmuri të cilin fillojnë ta lëshojnë ilaçet.

© SYRI.net

Lexo edhe

Komentet

emigrant22/02/2021 13:20

Në respektin më të madh për shkrimtarin e mendimtarin e shquar shqiptar, Z.Kim Mehmeti, më duket jo fort i arsyetuar mendimi që shpreh që nga titulli i këtij shkrimi.
Nuk më duket realist përgjithësimi se të gjithë prindërit vlejnë më shumë se njerëzit më të shquar të kësaj bote, sëpaku kështu siç është shkruar në titullin e këtij shkrimi.
Nëse do të ishte kështu, që të gjithë prindërit njëlloj do të kishin merita se kanë krijuar jetën e fëmijve të tyre, kjo mund të justifikohet emocionalisht, por kursesi në rrugë fillozofike.
Është fakt i historisë njerëzore se prindër kanë qenë edhe kriminelë sadistë, diktatorë e kriminelë lufte e deri hajdutë e vrasës të bandave kriminale mafioze..
Veç që kanë qenë vetë të tillë, kjo ka ndikuar edhe në edukimin e fëmijve të tyre.
Tani le të krahasojmë meritat e prindërve të tillë që kanë shkatëruar jetën e fëmijve të tyre, por me veprën kriminale të tyre janë bërë shkak për humbjen apo shkatërimin e jetës të miliona të tjerëve, me kontributin e madh që kanë dhënë prindër të shquar në fushat e ndryshme të shhkencës, kulturës apo qoftë edhe të politikës për gjithë njerëzimin.

Selman Dervishi-Mani,USA.poet21/02/2021 01:14

SI PRINDËRIT, PËRSONALITETE MË TË VLEFSHME,SE GJITHË TË FAMSHMIT E BOTËS!
RILINDËRIT, PËRSOSREALITETË MË T'NDERSHMË,SE GJITHË TË NAMSHMIT E BOTËS!
PRINDI QË NA LINDI, DHE NA RRITI; SI NËNË DHE BABË; SHI,GJENË DHE SHKABË; OH,
NA RILINDI DHE NA RINGRITI; NA MËSOJË ME GJUHËN E ËMBËL,TERË SHQIP SHQIPE
SHQIPTARISË; QE SHKRIP SHKRIPE SHKRIPKAVRRISË; ME GJAKUN SHQIPTARIT, O MË
PRAGUN Ë SHKRIPARIT; ME VLERË DHE NDERË MË MADHËSHTORE, MË ARBËRORE O
NJË NDËR KOMBËT MË TË MADHËRISHME, MË TË ARBËRISHME, OH,MË TË SHKABËR-
ISHME; SI BABË OR SHKABË O,TË GJITHA KOMBEVË DHE,SI NËNË DHE GJENË,GJITHA
GJUHËVE TË BOTËS, TË SORTËS,;OUUUH, MË TË MBARË,MË T'PARË, NGA FILLIMI OH,
NGA TFILLIMI; NË SHTATË KONTINENTË, ME FATË GODITË TRENDË; A,DUKE RLIMDUR ORE,RINGRITUR;ME REGJENDA, LEGJENDA; GJËR KRYLEGJENDA, HYREGJENDA OR,
VËLLAZËRO RIHOIRO FARË SHKRIPKAVRRIA;O,PELLAZGO ILIRO MBARË SHQIPTARIA!.
MANI,USA.

Shto koment

Denonco