Ramavirusi që vret bizneset

Ramavirusi që vret bizneset

Nga Jorida Tabaku - 05/06/2020

Për shtatë vjet me radhë banda ne pushtet ka goditur ekonominë dhe xhepat e shqiptarëve. Paketat fiskale të drejtuara nga Ramavirusi kanë pasur si synim grabitjen e bizneseve përmes taksave të larta dhe politikave jo stimuluese ndaj bizneseve.

Rënia e konsumit dhe rritja e papunësisë ka thelluar edhe më tej varfërinë. Goditjen më të rëndë e ka marrë shtresa e mesme ndërsa ndihma qesharake ekonomike që ishte sa 0.86% e PBB-së nuk shërbeu për kurrgjë.

Biznesi si kurrë me parë është sulmuar, taksat janë rritur, mbi biznesin e vogël është vendosur tvsh, këtë vit fillon dhe fiskalizimi një gjobe prej 53 mijë lekësh për bizneset.

Si pasojë e gjithë këtyre politikave, sot në Tiranë janë me qindra biznese që mbyllen si pasojë e një krize më të thellë dhe të hershme se e COVID-19.

Bizneset mbyllen në rrugët kyç të Tiranës, ndërkohë që me dhjetra biznese të tjera në brendësi të lagjeve janë në zgrip.

Shqipëria është në një krizë të thellë dhe sistematike dhe ka nevojë për ndryshim në politikbërje dhe vizion për ekonominë.

© SYRI.net

Lexo edhe

Komentet

Selman Dervishi-Mani,USA.poet05/06/2020 20:32

RAMAVIRUSI QË VRET BIZNESËT;DRAMAZHBIRUSI QË PRET KRIZVESËT;VRITJA E BIZ-
NESEVË,PRITJA KRIZVESËVE;EDHE MË ZI,SE SA KORONAVIRUSI,EDHE MË GRI SE SA
HORRORAZHBIRUSI;DUKE BLLOKUAR FRYMARREJN,KUKE DROGUAR KRYVARRJEN;O
VETËVRASJE POPULLKOMBIN TËND;TETËPLASJE HORBULLKOBIN RËND;GERRDITJE
TROJET MBARË SHQIPTARISË;TREGVRITJE PLOJET VRAR SHTIPKAKRIZË;PËR HATËR
ARMIKU,KËTE VATËR NA FIKU;QË TË IKU,I TERË TRURI KOMBIT,QË TEK PIKU GJERË
MURI I KOBIT,ROBIT,KORBIT;DUKE KAPUR KOKËN ME DORË,KUKE HAPUR KRROKËN
QE HORRË;TË MARRË RRUGËN E MERGIMIT,LË VARRË VRUGËN E TËRRBIMIT;AUUUH
Ç'ËSHTË KY DALLKAUJK,KRESHTË SY HALLKAKUJK;TRETJE O HUMBJE,PUS PA FUND;
SHKRETJE O SHKRUMBJE,RUS NA TUND;TI VIKTIMA,SI JETIMA;KËSO,PËSO,NGA KANI-
BALË,TRANDIVALË;QË NUK NGOPËN,AS NUK KOPËN,ME MBI 80% POR,KERKOJNË,TE-
NTOJNË,100% TERË VËLLAZËRO RIHIRO FARË SHKRIPKAVRRINË,OH,PELLAZGO ILIRO
MBARË SHQIPTARINË;AHIII MOREEE O,MBARË SHQIPTARINË!!.T'FALA NGA MANI,USA.

Shto koment

Denonco