Çfarë na mësoi tërmeti?

Çfarë na mësoi tërmeti?

Nga Artan Fuga - 10/12/2019

Çfarë na mësoi tërmeti? Jemi komb i stërlashtë, nuk na ka hije të sillemi si çiliminj, si komb aventurierësh të papjekur, që në jetën e vet nuk mban parasysh rriskun e asaj që bën! Rrisku maksimal, siguri zero!

Ky është budallalliku ynë kolektiv! Dhe tani i kërkojmë llogari njeri tjetrit: Pse më janë çarë muret muaaaaaa?!

Na çaftë ujku, na çaftë, do të gjejmë fajtorin tani?! Fajtori?! Ne jemi, ne! Të ndalemi o të marrë, se do të marrim më qafë le veten, por edhe ata që do të lindnin në shekuj, nga 50 të vrarët e që mundet në potencë të bëheshin mijëra!

Po qe se nuk i vemë gishtin kokës dhe në çaste frike, tr?agjedie dhe ankthi kolektiv, kurrë nuk do të arsyetojmë ndonjëherë! Mos të mendojë njeri se nuk jemi paralajmëruar. As të mos thotë njeri se nuk e ka ditur. Të gjitha janë thënë!

© SYRI.net

Lexo edhe

Komentet

Selman Dervishi-Mani,USA.poet10/12/2019 20:05

ÇFARË NA MËSOI TËRMETI;SHKARË SA PËSOI TERË VENDI;ZVARRË SHKAKTOI TERË
RENDI;N'VARRË SHKALLMOI VRER TRENDI;BARRË RËNDË PUSHTETI PUSHTETARËT;
VARRË MË TRENTË TRUSHKRETI TRUSHKRETËVRARËT;NGA PESHA E RËNDË KRIMI,
RENDUAR NGA KORRUPCIONI;NGA MESHA E TRENTË SHFRIMI;OH,TRENDUAR VRAR
HORRUKCIONI;A PIHEJ GJAKU I VËLLAUT,MOTRES;A DIHEJ PRAGU I TRAUT,VOTRES;
AHIII,SI UDHËHEQJA E NDARË O,PËRÇARË;SHI,KURTHËDREQJA SHARË O PËRLARË;
KUNDËR TERË SOVRANIT POPULLKOMB;THUNDËR PRERË KOPRANIT RROPULLKOB;
NA THËRRASIN,A BËRTASIN;MBARË TROJE SHQIPTARE;VRARË PLOJE SHTIPZVARRE;
SERVILË NDAJ DJALLIT;STERILË VAJHALLIT;KE SHITUR TROJET;QE SHQITUR PLOJET;
PAK U DUKËN,QË NA ZHDUKËN,MBI 80% PO,KËRKONI,TENTONI 100% TËR PELLAZGO
ILIRO SHQIPTARINË;OUH,VËLLAZËRO RIHIRO SHKRIPKA VRRINË;KJO SHKAKTOI OUH,
KJO FLAKËROI;PLLAKAT TEKTONIKE;HALLKAT EKOETNIKE;NA TËRHIQEJ VREJTJA MË
FUNDIT,NA TERHIQEJ KREJTJA MË TUNDIT,MUNDIT;HEJ,SHQIPE SHQIPTARË;OH MOS,
PËRDHOSNI VLERËN;MOS BRENGOSNI NDERËN;MË MADHËSHTORE;OH ARBËRORE;
SI PËRJETËMOT,EDHE SOT,QË NA GJEGJKA I ZOTI KËTI DHEU;HYREGJENDA,OUUUH,
KRYLEGJENDA,NË TANDEMA;O,GJERGJA MË ADEMA;GJERGJA MË ADEMA!.MANI,USA.

Krist10/12/2019 17:45

Disa thone shume,edhe pa folur,ose duke folur shume pak.Ndersa te tjere,flasin shume,por nuk thone asgje.C'fare duhet te beje populli?

Krist10/12/2019 17:44

Disa thone shume,edhe pa folur,ose duke folur shume pak.Ndersa te tjere,flasin shume,por nuk thone asgje.C'fare duhet te beje populli?

Shto koment

Denonco