Venecia përgënjeshtron totalisht Tao Tao-n

Venecia përgënjeshtron totalisht Tao Tao-n

Nga SYRI.net - 11/10/2019

 Tao Tao mashtroi dynjanë dhe shpërndau në media, gjoja në emër të Venecias, raport dhe konkluzione të pavërteta.

Dokumenti që Tao Tao, lolot dhe mediat rilindase kanë publikuar dhe shpërndarë me email, sms apo me titra  përhapin lajmin e gënjeshtërt se sipas Venecias, ‘Presidenti nuk mundet të anulojë zgjedhjet pa një konsensus politik.’

Ndërkohë qe Deklarata Zyrtare sipas deklaratës zyrtare për shtyp të Këshillit të Europës, mbi raportin final të Komisionit të Venecias thuhet si më poshtë:

‘Sipas opinionit të miratuar sot, i cili ishte kërkuar nga kryetari i Kuvendit të Shqipërisë, Gramoz Ruci, Komisioni i Venecias vëren se edhe në rast të gjendjes së jashtëzakonshme, siç është lufta apo katastrofa natyrore, Parlamenti do të duhej të miratojë legjislacion ad hoc (të posaçëm) për të shtyrë zgjedhjet’.

Pra thjesht këshillon përmirësim legjislacioni.

Tao Tao gënjeu dhe ngatërroi e komprometoi edhe Venecian.

© SYRI.net

Lexo edhe

Komentet

Keta nuk jan socialiste po specialiste ne genjesh12/10/2019 16:43

Duke plikuar në internet faqet online të mediave shqiptare, ndesha me një titull bombastik të gazetës sot:
"Komisioni i Venecia e fundos plotësisht presidentinMeta"
Megjithse jam zhgënjyer shpesh me këtë media që ja kalon ndonjëherë për gënjeshtra edhe gazerës së Mero Bazes, ndonëse e quan veten edhe "Agjensia e lajmeve Sor", u vura ta lexoj shkrimin deri në fund që kishte nënshkrimin e një "Seliman" (në mos gaboj)..
Duke lexuar shkrimin që citonte raportin e Komisionit të Venecias, vetë autori i shkrimit binte në kundërshtim me titullin, në mos këtë titull e ka vënë në mënyrë abuzive redaksia e gazetës. Krejtësisht të kundërtën thoshte shkrimi duke cituar K,e Venecias.
Në raport thuhej shkoqur e kjartë se .ekspertët e këtij komisioni nuk e vlerësojnë dekretin e presidentit si një shkelje të rëndë kushtetuese, por kushtëzuar nga rrethanat e përplasjes politike, një veprim në shërbim të zbutjes së konfliktit, dhe ajo që binte krejtësisht në kundërshtim me titullin, i rekomandonte komisionit hetimor të socialistëve shqiptarë, që të mos ta vazhdojnë më tej më farsën e hetimit apo shkarkimit të presidentit.
Pra nëse bëhet fjalë për ndonjë "fundosje politike", është Rama ai që fundoset nga Komisioni i Venecias sëbashku me Tao Taot e tij e jo presidenti.

Adi11/10/2019 21:02

Po mentaliteti i katundarit nuk do t'i ndahet Tao-Taos deri sa te ketë frymë. Mos u lodhni me të, atë pune ka: të lehë, të lehë e të kafshojë katunaret e vet.

tironci.11/10/2019 17:21

vritini keta bq... komuniste me acid .ti perveloni

Shto koment

Denonco