Shqipëria shitet me ligj të veçantë

Shqipëria shitet me ligj të veçantë

Nga Klodian Tomorri - 13/06/2018

Në dy muajt e fundit qeveria ka bërë dy ligje të jashtëzakonshme.

I pari, është ai që përcakton procedurën e veçantë për negocimin dhe lidhjen e kontratës ndërmjet shtetit shqiptar dhe shoqërive “Cengiz Construction & Kalyon & Kolin Construction për ndërtimin e Aeroportit të Vlorës.

I dyti është ai "Për Përcaktimin e Procedurës së Veçantë për Negocim dhe Lidhjen e Kontratës per Realizimin e Projektit Urban dhe Godinës së re të Teatrit Kombëtar” me kompaninë Fusha.

Në të dy rastet transferohen asete publike në duar të privateve duke anashkaluar ligjin.

Për Aeroportin jepet ekskluziviteti i shfrytëzimit për 30 vjet. Në rastin e teatrit, transferohen 6 mijë metër tokë publike në qendër të Tiranës në duar të një kompanie private, që do të ndërtojë kulla.

Pse duhen ligjet e jashtëzakonshme?

Shqipëria nuk është as në luftë as në krizë humanitare.

Çfare e pengon qeverinë të hapë garë se ndoshta ka kompani të tjera që mund ta ndërtojnë teatrin me një kosto shumë më të ulet për qytetarët?

Po kështu edhe Aeroportin.

Ligjet e veçanta nuk janë asgjë tjetër vetëm ligjërimi i korrupsionit, që vjedhja e aseteve publike të mos prodhojë pasoja penale.

Thirret Parlamenti për të ligjëruar vjedhjen, që nesër ‘drejtësia e re’ të ketë justifikimin për të ndenjur duarkryq.

© SYRI.net

Lexo edhe

Komentet

Tarasi16/06/2018 15:18

Jemi populli me funderrine i rruzullit tokesore , nese e lejojme Rame qenin te beje çte doje.

Shto koment