Demokracia Oligarkike /Influenca e grupeve te biznesit ne politiken ukrainase

Demokracia Oligarkike /Influenca e grupeve te biznesit ne politiken ukrainase

Nga Kastriot Islami - 13/01/2018

Shtrohet nje pyetje shpesh: A ka Oligarki ne Shqiperi? A eshte Shqiperia nje Demokraci Oligarkike?

Pergjigja eshte e qarte: Shqiperia ka te gjithe tiparet e nje sistemi oligarkik. Nje vendi qe drejtohet nga “interesat e korrupsionit, krimit, narkotrafiqeve” qe me nje term mund te permblidhet se Shqiperia drejtohet nga interesat oligarkike. Ne Shqiperi kufiri mes politikaneve oligarke nga njera ane dhe oligarkeve-biznesmene, oligarkeve-manjate te medias dhe krimineleve e trafikanteve-oligarke nuk ekziston.

Per te kuptuar dhe shpjeguar se cfare po ndodh ne Shqiperi, mjafton te lexosh nje liber te botuar per Demokracine Oligarkike ne Ukraine.

Nga leximi i ketij libri mund te arrish lehtesisht ne perfundimin se se Ukraina eshte vendi i pare/tipik ku Demokracia Oligarkike eshte shfaqur me te gjithe tiparet e saj.

Te gjithe vendet e tjera ish-komuniste, ne nje menyre apo tjeter, kane ndjekur modelin ukrainas.

Vendet e Ballkanit mund te karakterizohen pa asnje hezitim Demokraci Oligarkike, me te gjithe tiparet e Demokracise Oligarkike Ukrainase, netyrisht me ngjashmerite dhe daliimet specifike. Shqiperia eshte nje nga vendet e Ballkanit qe mund te cilesohet si Demokraci Oligarkike duke i shtuar tiparin e saj tipik te “blerjes se votave dhe kercenimit te votuesve” me parate e Oligarkise dhe “muskujt” e Oligarkeve.

Me poshte jepet hyrja e ketij Libri interesant me titull ”Demokracia Oligarkike. Influenca e grupeve te biznesit ne politiken ukrainase”

© SYRI.net

Lexo edhe

Komentet

Shto koment