Lajmi i fundit

Berisha flet për median rumune: Gjenerali Koldea është lidhja e vërtetë e Edi Ramës me kartelin Sinaloa

22 maj, Dita Ndërkombëtare e Diversitetit Biologjik

22 maj, Dita Ndërkombëtare e Diversitetit Biologjik

09:16, 22/05/2024
A+ Aa A-

Çdo vit më 22 maj, Dita Ndërkombëtare e Diversitetit Biologjik synon të rrisë ndërgjegjësimin dhe të kuptuarit e çështjeve të biodiversitetit.

Termi biodiversitet rrjedh nga dy fjalë të ndryshme: biologjike dhe diversitet. I referohet shumëllojshmërisë së jetës në Tokë. Tre llojet e biodiversitetit përfshijnë:

Biodiversiteti është shumë i rëndësishëm për shumë arsye. Ai e furnizon tokën me ujë të pastër dhe oksigjen. Biodiversiteti gjithashtu u mundëson bimëve të rriten, gjë që prodhon ushqim për njerëzit dhe kafshët. Përfitimet e tjera të biodiversitetit është se ai mban nën kontroll dëmtuesit dhe sëmundjet dhe mbron nga përmbytjet. Ndihmon gjithashtu në rregullimin e klimës. Së bashku, të gjitha këto përfitime njihen si shërbime ekosistemit.

Shëndeti i tokës vuan kur biodiversiteti zvogëlohet. Është e vërtetë edhe për njerëzit. Sa më pak biodiversitet, aq më i varfër bëhet shëndeti ynë. Disa madje besojnë se pandemitë janë të lidhura me humbjen e biodiversitetit. Tani më shumë se kurrë, ne kemi nevojë për të përhapur ndërgjegjësimin për rëndësinë e biodiversitetit.


 

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco