Portretizimi në TV i karaktereve transgjinorë ka shtuar rastet e ndryshimit të seksit, tregon ekspertja

Portretizimi në TV i karaktereve transgjinorë ka shtuar rastet e ndryshimit të seksit, tregon ekspertja

14:30, 09/08/2020

Portretizimi gjithmonë e më i shpeshtë i karaktereve transgjinor në televizione ka nxitur një rritje dramatike në numrin e të rinjvë që po kërkojnë ndihmë mjekësore për të ndryshuar seksin, tregon ekspertja.

Polly Carmichael, e cila është kreu i klinikës për fëmijët trans, u shpreh se programet si Orange Is The New Black, Transparent and Butterfly kanë ndihmuar të normalizojnë diversitetin gjinor.

Ajo pretendon se ekspozimi në rrjete sociale mund të jetë bindës dhe të bëjë fëmijët të besojnë se janë transgjinor edhe nëse nuk janë.

Dr Carmichael është drejtoreshë i shërbimit të zhvillimit të informimit gjinor, i cili ka raportuar një rritje prej 4000% në ndryshimet e seksit në vitet e fundit.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Tags

Komentet

Shto koment

Denonco