Kuratorët e artit përballen me konkurrencën e re, inteligjenca artificiale mund tu zërë vendin

Kuratorët e artit përballen me konkurrencën e re, inteligjenca artificiale mund tu zërë vendin

14:52, 06/08/2020

Kuratorët e artit mund të përballen me një konkurrencë të re, teksa kërkuesit kanë zhvilluar inteligjencën artificiale që mund të dallojë ‘lidhjet e fshehura’ ndërmjet pikturave.

Paralelizmi në stil, tema dhe motive mund të krijojë lidhje mes pikturave në dukje të ndryshme dhe të hedhë dritë mbi kuptimin më të thellë të tyre.

Edhe kritikët më të ditur të artit nuk mund të marrin në shqyrtim miliona piktura nga shekuj të ndryshëm për të krijuar lidhjet mes tyre.

Kjo mund të sjellë një konkurrencë shumë të fortë për kuratorët e artit.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Tags

Komentet

Shto koment

Denonco