Shpresa në luftën kundër sklerozës së shumëfishtë, ekspertët krijojnë mjekimin eksperimental

Shpresa në luftën kundër sklerozës së shumëfishtë, ekspertët krijojnë mjekimin eksperimental

13:15, 06/08/2020

Një trajtim jetë-ndryshues për gjendjen shkatërruese auto-imune, sklerozën e shumëfishtë, mund të jetë në horizon, pasi shenja të sëmundjes u zhdukën plotësisht në 9 nga 10 pacientë me një mjekim eksperimental.

Më shumë se 900 vullnetarë që vuanin nga sëmundja morën injeksione të mjekimit të ri gjatë një viti e gjysmë.

Që në vitin e parë të trajtimit, pacientët shfaqën më pak simptoma dhe gjaku i tyre shfaqi më pak shenja inflamacioni.

Deri në vitin e dytë të trajtimit, pothuajse 90% e tyre nuk kishin më asnjë simptomë.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Tags

Komentet

Shto koment

Denonco