Ushtrimet e rregullta fizike ndihmojnë në rezultatet shkollore, tregon studimi

Ushtrimet e rregullta fizike ndihmojnë në rezultatet shkollore, tregon studimi

11:12, 03/08/2020

Ushtrimet e shpeshta fizike mund të ndihmojnë nxënësit që hasin vështirësi në shkollë të marrin rezultate më të larta, tregon kërkimi.

Shkencëtarët zbuluan se kjo i ndihmon fëmijët të zhvillojnë aftësi kognitive.

Studimi tregon se u vu re një zhvillim në fuknsionet ekzekutive të fëmijëve për të menduar për dy gjëra njëkohësisht pas muajëve ushtrime.

Në ushtrimet e përdorura përfshihet aerobia, lojërat me top dhe kukafshehti.

Kërkuesit zbuluan se ata që kishin aftëësi të dobëta kognitive në fillim përfituan më shumë nga ushtrimet rutinë.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Tags

Komentet

Shto koment

Më të lexuarat
Denonco