Kanceri i prostatës shkaktohet nga kjo sëmundje seksualisht e transmetueshme

Kanceri i prostatës shkaktohet nga kjo sëmundje seksualisht e transmetueshme

11:03, 14/07/2020

Kanceri i prostatës është zbuluar se ka një lidhje të drejtpërdrejtë me sëmundjen seksualisht të transmetueshme, HPV.

Ekspertët gjetën prova se një numër i madh i rasteve me kancer prostate mund të jenë shkaktuar nga HPV.

Ata besojnë se virusi mund të jetë transportuar deri në prostatë gjatë seksit.

Kërkuesit tregojnë se vaksina e HPV mund të ulë rastet me kancer prostate.

Vaksina u është dhënë në Britani vajzave adoleshente që nga 2008 dhe që nga vjet u jepet edhe djemëve.

 

© SYRI.net

Lexo edhe:

Tags

Komentet

Shto koment

Denonco