Shkencëtarët zbulojnë përbërësin që lufton çdo mikrob

Shkencëtarët zbulojnë përbërësin që lufton çdo mikrob

13:16, 04/06/2020

Shkencëtarët kanë arritur të bëjnë një zbulim të jashtëzakonshëm në luftën kundër bakterieve dhe mikrobeve.

Kërkues nga universiteti i Princeton ka zhvilluar një antibiotik që mund t'i vrasi bakteret që para se ata të fillojnë të krijojnë rezistencë.

Skuadra e shkencëtarëve testoi një përbërës të quajtur SCH-79797 kundër 25 ndër mikrobeve më të fuqishme dhe më rezistente ndaj mjekimeve.

Ndër to ishin dhe një mikrob shumë i fortë gonorreje, i cili konsiderohet si një nga 5 kërcënimet urgjente më të mëdha për shëndetin publik, pasi ai ka luftuar çdo antibiotik të deritanishëm.

Përbërësi arriti ta vrasë mikrobin duke e goditur në ADN-në e tij.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Tags

Komentet

Shto koment

Denonco