Ja shpikja që zbulon kohën e vdekjes së viktimave brenda minutave

Ja shpikja që zbulon kohën e vdekjes së viktimave brenda minutave

11:28, 02/06/2020
Mjekët ligjorë punojnë pa pushim për të zbuluar kohën e vdekjes së viktimës në mënyrë që të ndihmojnë policët dhe hetuesit në kërkimin e së vërtetës.
Ekspertët kryesisht përdorin matje të temperaturës së trupit për ta zbuluar këtë, por një model i ri mund të japë edhe më shumë detaje të sakta rreth kësaj metode.
Shkencëtarët po zhvillojnë stimulime kompjuterike 3D të trupave të vdekur që marrin informacione nga lëkura e viktimës, masa e trupit, pozicioni, veshja dhe temperatura e ajrit që i rrethon.
Modeli arrin të llogarisë ftohjen e trupit pas vdekjes, duke lejuar zbulimin e kohës së vdekjes brenda 38 minutash. 
Procedurat e përdorura deri më tani kërkojnë  një kohë prej 3 deri në 7 orë.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Tags

Komentet

Shto koment

Denonco