Ilaçi për sëmundjen e fëmijëve rezulton i suksesshëm kundër koronavirusit, numri i pacientëve që u përmirësuan 10 herë më i lartë se të trajtuarit me placebo

Ilaçi për sëmundjen e fëmijëve rezulton i suksesshëm kundër koronavirusit, numri i pacientëve që u përmirësuan 10 herë më i lartë se të trajtuarit me placebo

13:41, 29/05/2020

Një ilaç për sëmundjet e fëmijëve që kanë të bëjnë me imunitetin ka ndihmuar pacientët me

Ruxolitinib është aprovuar për trajtimin e Hemophagocytic Lymphohistiocytosis (HLH), një sindromë e sistemit inflamator te të vegjëlit.

Shkencëtartë nga spitali Cincinnati Children's Hospital tregojnë se numri i pacientëve që morën ilaçin dhe që patën përmirësime ishte 10 herë më i lartë se ata që morën një placebo.

Gjithashtu, pacientët që nuk morën ruxolitinib kishin 14% më shumë mundësi të humbnin jetën si pasojë e koronavirusit, se sa ata që u mjekuan me të.

 

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco