Keni nevojë për më shumë izolim social? NASA kërkon vullnetarë për tu izoluar 8 muaj në Moskë

Keni nevojë për më shumë izolim social? NASA kërkon vullnetarë për tu izoluar 8 muaj në Moskë

15:53, 25/05/2020

NASA është duke kërkuar për vullnetarë për një mision ‘distancimi social’ që stimulon efektet psikologjike të izolimit.

Në një kohë pandemie, agjencia hapësinore ka nevojë për pjesëmarrës të shëndetshëm që të jetojnë së bashku në izolim për 8 muaj në Moskë, Rusi.

Misioni i quajtur 'SIRIUS-20’ do ta ndihmojë NASA-n të mësojë më shumë rreth efekteve fiziologjike dhe psikologjike të izolimit te qeniet njerëzore.

Pjesëmarrësit e zgjedhur, të cilët duhet të jenë shtetas amerikanë, në moshën 30-55 vjeç dhe shumë të motivuar, do të përjetojnë aspekte mjedisore të ngjashme me ato që astronautët do të përjetojnë në misionet e së ardhmes drejt Hënës apo Marsit.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco