Bota është në rrugën e duhur të ndalimit të ngrohjes globale, metodat e ruajtjes nëntokë të dioksidit të karbonit kanë funksionuar

Bota është në rrugën e duhur të ndalimit të ngrohjes globale, metodat e ruajtjes nëntokë të dioksidit të karbonit kanë funksionuar

15:26, 21/05/2020

Bota është në rrugën e duhur për ruajtjen e temperaturave brenda limit falë përpjekjeve që janë bërë për mbledhjen dhe ruajtjen e dioksidit të karbonit nën tokë, tregon studimi.

Kërkues në Imperial College London zbuluan se 2700 gigatonë dioksidë karboni do të ishte sasia e nevojitur për të arritur qëllimin e vënë në marrëveshjen klimaterike të Parisit.

Përpjekjet për ta mbledhur dioksidin e karbonit në rezervaurë nëntokësorë do të duhej të bëheshin njëkohësisht me përdorimin e energjive të ripërtëritshme.

Kjo metodë funksionon duke e marrë dioksidin e karbonit pasi prodhohet në fabrika dhe centrale dhe duke e ruajtur nëntokë, në mënyrë që të mos hyjë në atmosferë.

 

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco