Vendet që njihen për ujin më të pastër në botë

Vendet që njihen për ujin më të pastër në botë

15:07, 14/01/2020

Në Tokë ka disa vende që janë jashtëzakonisht ‘të vetëdijshëm’ për pastërtinë e burimeve të tyre ujore. Le të marrim qasjen e tyre si një model i madh për t'u ndjekur.

Ndotja dhe shpërfillja e përhershme e pasurive ujore shpesh rezulton në një katastrofë natyrore. 

Megjithatë, në Tokë ka vende për të cilat pastërtia e ujit ka shumë rëndësi. A mund t'i përmendim të paktën disa prej tyre?

Nëse jo, le të hedhim një vështrim në listën tonë të 10 vendeve që mund të jenë krenarë për shkak të ujit më të pastër në planet.

1. Kili- A e dini se uji shumë i pastër në botë ndodhet në Puerto Williams, Kili?Image

2. Kanada- Springwater në Kanada është qyteti me ujin më të pastër në vend e ndër më të pastrit në botë.Image

3. Danimarka-Uji më i pastër ndodhet në Copenhagen Image

4. Singapori- Qyteti i Singaporit ka një nga burimet e ujit të pijshëm me cilësnë më të lartë në botëImage

5. Suedia-Uji më i pastër ndodhet në StokholmImage

6. Austria-Uji ka 100% akses për banorët e gjithë venditImage

7. Islanda- Siguron një nga burimet më të pastra të ujit të pijshëm në Evropë Image

8. Gjermania- Uji gjerman është një nga produktet më të sigurta dhe më të kontrolluara në vendImage

9. Grenlandë- Një nga burimet më të pastra të ujit të pijshëm në planetin tonë ndodhet në GrenlandëImage

10. Zvicra-UNESCO ka renditur Zvicrën në vendin e 16-të në cilësinë e menaxhimit të ujit dhe mbrojtjen e burimeve ujore nga ndotja.ImageMarrë nga: www.hydrotech-group.com-Përgatiti: F.H,Syri.net

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco