FOTO/ Shkencëtarët emërojnë disa lloje të reja grerëzash

FOTO/ Shkencëtarët emërojnë disa lloje të reja grerëzash

10:57, 13/12/2019

Hulumtuesit e Universitetit të Adelaidës kanë emëruar 10 lloje të reja të fosileve të bletëve të zbuluara rreth Australisë, si pjesë e programit të zbulimit të specieve të Bush Blitz, i cili filloi në vitin 2010.

Një specie e veçantë është quajtur Sathon oreo, për shkak të antenave të saj unike, ndërsa një tjetër është quajtur Choeras zygon, pas racës Zygon.

Dr. Fagan-Jeffries tha se ndërsa grerëzat parazitare morën emrat ato shërbejnë edhe me rolin e tyre të rëndësishëm në ekosistemet në të gjithë vendin.

Dhë bëhet fjalë për grerëzat e veçanta, parasitoid, që i vendosin vezët e tyre brenda trupit gjatë kohës që janë gjallë.

Ato janë me të vërtetë të rëndësishme për rregullimin e popullatave të vemjeve në mjediset amtare.

Një tjetër specie e re, e quajtur Choeras bushblitz, u emërua pas programit që ndihmoi studiuesit ta zbulojnë atë.

Më pak se 10 për qind e këtij grupi grerëzash kanë emra shkencorë, prandaj programet si Bush Blitz janë aq jetësore.

Ne kemi zbuluar mbi 1660 specie të reja që nga viti 2010, dhe 17 prej tyre janë grerëza.

10 speciet e reja të grykës parazitare janë botuar në Zootaxa, një revistë e rishikuar, me studimin e mbështetur nga Studimi Australian i Burimeve Biologjike dhe Bush Blitz.

Marrë nga: www.bbc.com-Përgatiti: F.H, Syri.net

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco