Pesë vendet që prodhojnë më shumë qumësht në botë

Pesë vendet që prodhojnë më shumë qumësht në botë

14:13, 28/11/2019

Shtetet e Bashkuara janë prodhuesi më i madh në botë i qumështit të lopës.  

Në ditët e sotme, qumështi përpunohet para paketimit për të siguruar që bakteret e dëmshme në qumësht të vriten. 

Përveç që është popullor si pije, qumështi i lopës përdoret për të bërë një numër të madh të produkteve, duke përfshirë djathin, kremin, gjalpin, kosin, qumështin e lëngshëm, akulloren, proteinën e hirrës dhe shumë më tepër. 

1. SHBA (91.3 miliardë kilogramë)

2. India (60.6 miliardë kilogramë)

3. Kina (35.7 miliardë kilogramë)

4. Brazili (34.3 miliardë kilogramë)

5. Gjermania (31.1 miliardë kilogramë)

Marrë nga: www.worldatlas.com-Përgatiti: F.H, Syri.net

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco