FOTO/ Dizanjet ideale për qetësi të plotë shpirtërore

FOTO/ Dizanjet ideale për qetësi të plotë shpirtërore

14:56, 21/11/2019

Në një epokë të shpërqendrimit total, asgjë nuk mund të na bëjë të lumtur si ndjenja e paqes, të humbjes prej skenës përreth nesh, shkruan eseisti dhe romancieri Pico Iver.

Dhe në një epokë të fragmentizimit, asgjë nuk na lë të ndjehemi më të pasur, të jemi më shumë vetvetja, se të tërihqemi në një vend plotësisht.

Ndaj edhe ka filluar një projekt i cili thur lavde për vende e peizazhe unike ku edhe mund të tërhiqemi për të qëndruar kështu edhe në paqe të plotë me veten.

Dhe imazhet e David de Vleeschauwer për këto tërheqje mahnitëse dhe strehimore sigurisht që kanë një cilësi medituese rreth tyre.

Vendet e largëta shpesh kanë një sens të fortë për vendin; ata ju detyrojnë të ngadalësoni dhe vlerësoni përsëri gjërat më të vogla ose të dukshme në jetë. 

Heshtja, qielli i errët, hapësira, zbrazëtia, vetmia. Pas 15 vjetësh udhëtimi pothuajse pa ndalesë në këto qoshe të largëta të botës, fotografi dhe autori i librit tregon se ai shpesh shkonte udhëtarët e tjerë duke pyetur për këshilla atë vetë lidhur edhe me vende të tjera ku mund të udhëtonin.

Libri tregon ndërtesat në vende të largëta që janë krijuar për të kaluar në një humor të qetë dhe qetësi shpirtërore dhe për të shfrytëzuar sa më shumë ambientin e tyre të jashtëzakonshëm.

Image

Image

Image

Image

Image

ImageMarrë nga: www.bbc.com-Përgatiti: F.H, Syri.net

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco