Monedha me vlerë gjysmë dollari mund të shitet në ankand për 500 mijë dollarë

Monedha me vlerë gjysmë dollari mund të shitet në ankand për 500 mijë dollarë

08:53, 14/11/2019

Kjo monedhë ishte me vlerë gjysmë dollar kur u bë në vitin 1838. Tani, ia vlen të vlerësohet gjysmë milioni.

Monedha, gjysmë dollar e vitit 1838-O, Capped Bust, do të dalë në ankand nesër në Baltimore nga shtëpia e ankandit Stack's Bowers Galleries, e cila e përshkruan atë si "një monedhë me të vërtetë legjendare ... që përgjithmonë do të respektohet, studiohet dhe ëndërrohet".

Nuk është thjesht e vjetër, është jashtëzakonisht e rrallë. Vetëm 20 u krijuan të tilla, dhe Institucioni Smithsonian beson se vetëm 11 ende ekzistojnë. 

Monedha specifike që po shitet në ankand quhet Modeli Cox, dhe ndryshoi për herë të fundit në vitet 1980, sipas shtëpisë së ankandeve. 

Ajo përmban një grua të veshur me një shami që lexon "Liri" dhe në krahun tjetër të saj ka simbolin kombëtar të shqiponjës.

Ajo u krijua në Nju Orleans Mint, në 1838 në kompaninë që u hap me qëllim krijimin e monedhave prej ari dhe argjendi. 

Monedhat e krijuara atje janë vulosur me shkronjën "O", përfaqësuese e emrit të qytetit, për ta dalluar atë nga monedhat e bëra në vende të tjera.

Marrë nga: cnn.com-Përgatiti: F.H, Syri.net

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco