FOTO/ Dizajni urbanistik që lehtëson përditshmërinë e njerëzve

FOTO/ Dizajni urbanistik që lehtëson përditshmërinë e njerëzve

12:53, 04/11/2019

Shpesh, duke shkuar nëpër qytet, ju as nuk e kuptoni se sa gjëra mund të përmirësohen për të lehtësuar jetën e gjithsecilit e madje nuk mund të refuzojmë se shpesh e kemi dëshirën të ulemi në shtylla të vogla që gjenden në rrugë e t’i përdorim ato si poltrona ndërsa jemi duke pritur diçka. 

Çdo ditë, njeriu kalon nëpër vende të ndryshme dhe përdor struktura dhe objekte që, megjithatë, mund të bëhen edhe më funksionale për të gjithë.

Kështu, në qytete të ndryshme, nuk ka mungesë të gjetjeve të dizajnit që shumë artistë kanë vënë në shërbim të komunitetit. 

Idetë e thjeshta, por bërë me zgjuarsi shpesh ju bëjnë të doni të pyesni veten pse nuk janë zhvilluar më parë, ose përhapur kudo. Mrekullohuni t’i zbuloni ato në fotot më poshtë:

E mendojmë këtë apo jo? Kur jemi duke kaluar në këtë pjesë të rrugës me taka, kush nuk do e dëshironte një zgjidhje të tillë.Image

Një shtyllë rrugore betoni e cila përdoret për të kontrolluar trafikun është kthyer në një karrige pushimi të mirëfilltë.Image

Një shesh që bëhet një qendër arti përmes një skulpture shumë funksionale e cila shërben si një ambient pushimi po edhe vend ku mund të krijoni miqësi të reja.Image

Një ide për ata që marrin tramvajin pa hequr dorë nga biçikleta e tyre.Image

Marrë nga: curioctopus.it-Përgatiti: F.H, Syri.net

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco