VIDEO/ Berberi që ofron ulje për fëmijët që lexojnë

VIDEO/ Berberi që ofron ulje për fëmijët që lexojnë

10:23, 19/08/2019

Leximi është një pjesë thelbësore e jetës së secilit: na lejon të përvetësojmë njohuri, të mësojmë, të rrisim gjykimin tonë kritik. Me pak fjalë, na lejon të jemi të lirë. Më mirë, sipas fjalëve të Daniel Pennac, " Një libër i zgjedhur mirë ju shpëton nga çdo gjë, madje edhe nga vetja juaj".

Ky është pikërisht mendimi i Jermaine Scott, berberi që ofron një zbritje në prerjet e flokëve për fëmijët që lexojnë.

Jermaine Scott ka hapur një berberanë, "Ligons Barbershop", në Madison, Tenesi (Shtetet e Bashkuara). 

Pendimi i tij më i madh ishte që ai nuk kishte studiuar kur ishte i ri, sepse askush nuk e bëri atë të kuptojë rëndësinë dhe fuqinë e të lexuarit. Kështu që ai vendosi të aplikojë një zbritje të vogël për të gjithë fëmijët që lexojnë ndërsa janë duke stiluar flokët e tyre.

Ideja i erdhi menjëherë në dhomën e tij të ndenjes. Në fakt, Jermaine vuri re se ndërsa ata ishin duke u prerë flokët, fëmijët e kalonin kohën e tyre në celularë ose tabletë. I bindur se leximi është një kalim kohe më e mirë, ai vendosi të ndryshojë gjërat.

Kështu, ai huazoi shumë libra nga biblioteka për t'ua dhënë atyre që shkonin në sallonin e tij.

Tani, çdo të enjte, Jermaine aplikon zbritje për lexuesit e vegjël. Nisma ka qenë një sukses i jashtëzakonshëm: çdo të enjte turma të fëmijëve vijnë tek ai për të prerë flokët e tyre dhe të lexojnë një libër të mirë.

Marrë nga: curioctopus.it-Përgatiti: F.H, Syri.net

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco