FOTO/ Zorse, kali-zebër që e mendonim vetëm fantazi, ekziston vërtet

FOTO/ Zorse, kali-zebër që e mendonim vetëm fantazi, ekziston vërtet

10:58, 25/06/2019

‘Vitin e kaluar, takova një kafshë që mendoja se do të ekzistonte vetëm në fantazinë time: një zorse, hibrid midis një staloni të zebërve dhe një kali. Zuri, kali që shihni në foto, ishte vetëm 1.5 vjeç  në momentin e fotografimit dhe megjithëse unë kam punuar si fotograf për kuaj për më shumë se 6 vjet, kjo ishte ndryshe nga çdo gjë që kam njohur deri më tani’, tregon fotografi.

Instinkti i egër është shumë i fortë në zorse dhe më është dshur shumë punë për të tërhequr vëmendjen e kafshës gjatë seancës. Ndërsa një kalë është një kafshë tipike e cila thuajse fluturon në vrap, zorse janë përherë gati të fluturojnë.

Një kalë është kurioz, një zorse nuk dëshiron të shqetësohet, gjë që e bën ndërveprimin gjatë sesioneve të fotografive një sfidë.

Në Afrikë, kuajt shpesh rriten për të udhëtuar me kafshë për të transportuar njerëz dhe mallra përmes peizazheve të vështira.

Ata janë të fortë, të ushqyer me dritë dhe shumë rezistentë ndaj sëmundjeve, kanë kombinimin perfekt të tipareve më të mira të një zebre dhe të një kali së bashku.

Jashtë Afrikës, ku takova këtë zorse të veçantë, këto hibride janë shumë të rralla dhe është fati im që hasa në një të tillë.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco