Nëse bie në një vrimë të zezë: e shkuara fshihet dhe e ardhmja nuk ka fund

Nëse bie në një vrimë të zezë: e shkuara fshihet dhe e ardhmja nuk ka fund

09:28, 14/06/2019

Sipas shumë astrofizikanëve, sapo hyni në një vrimë të zezë, kjo është çfarë ndodh me ju: graviteti do t'ju tërheqë në veçanti në një hapësirë ??pafundësisht të vogël, një dimensionale që përmban një masë të madhe me shpejtësinë e dritës, shkruan 'The Indipendent'.

Megjithatë, një studim i ri nga Berkley University shpjegon jo vetëm se njerëzit mund të mbijetojnë duke shkuar në një vrimë të zezë, por që e kaluara e tyre mund të fshihet, duke i dhënë rrugë "të ardhmes të pafundme".

Fizikani Peter Hintz argumenton se nëse një udhëtar hyn në një vrimë të zezë "relativisht të mirë", ai mund të jetë në gjendje të mposhtë ligjet e natyrës dhe të fizikës dhe të mbijetojë më së miri.

Në një përpjekje për të kuptuar përplasjen midis rregullave të Universit dhe pafajësisë së vrimave të zeza, fizikanët kanë krijuar një term teorik, të quajtur ‘censura kozmike’.

Teoria sugjeron ekzistencën e një pengese  të quajtur horizonti Cauchy, brenda vrimave të zeza, pas së cilës të gjitha rregullat e Universit anulohen.

Përtej kësaj, koha dhe hapësira ekzistojnë si një çast i pafund në brendësinë e një vrime të zezë.

Hintz dhe studiuesit e tij studiojnë objekte të ngarkuara hipotetike të quajtura Reissner Nordstrom de Sitter vrima të zeza dhe zbatojnë teorinë e censurës kozmike.

Ai argumenton se këto horizonte dhe veçantia mund të bashkëjetojnë. Ndërsa universi ynë zgjerohet, një vrimë e zezë ka në shtytje të brendshme që reziston ndaj gravitetit i cili në këtë rast tërheq edhe më pak.

Ekzistenca e këtyre dy efekteve në të njëjtën kohë mund të krijojë një zonë të kaluar në horizontin e ngjarjes, ku objektet do të ishin, sipas Beyondrealityneës " të shkëputur nga e kaluara e tyre dhe nuk kanë të ardhme të veçantë".

Kjo do të thotë, nëse mbijetoni, ju mund të keni fshirë plotësisht të kaluarën tuaj dhe të jetoni në një të ardhme në pafundësi. /F.H/SYRI.NET

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco