Nga shteti më i madh në shtetin më të vogël në botë

Nga shteti më i madh në shtetin më të vogël në botë

14:08, 15/05/2019

Shteti i Vatikanit është shteti më i vogël në botë dhe ka një sipërfaqe prej 0.44 km2.

Ndonëse është brenda territorit të Romës, shteti i Vatikanit është një vend i pavarur i krijuar në vitin 1929 dhe drejtohet nga Papa, udhëheqësi i Kishës Katolike Romake.

Shumica e banorëve të Vatikanit punojnë për Selinë e Shenjtë, institucioni që qeveris Kishën Katolike Romake.

Ndërsa Rusia është shteti me sipërfaqen më të madhe në botë 17.098.242 km2.

Rusia u bë e fuqishme dhe ushtroi ndikim botëror si perandori dhe më pas si njësia më e madhe kushtetuese e Bashkimit Sovjetik. Vendi njihet për cilësi në art dhe shkencë.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco