FOTO-VIDEO/ Ndërtohet lagja vertikale, e lartë 45 kate

FOTO-VIDEO/ Ndërtohet lagja vertikale, e lartë 45 kate

14:32, 01/05/2019

Është ndërtuar të jetë një hotel me pesë yje dhe të ketë apartamente luksoze, Kulla e Davidit, një rrokaqiell 45-katësh në Karakas, Venezuela, konsiderohet tani lagja më e lartë në botë.

Rrokaqielli do të ishte një gur i çmuar për qytetin, por kur Venezuela hyri në një krizë të rëndë ekonomike në vitin 1994, veprat u braktisën.

28 katet e para, megjithatë, ishin mjaft të plota për të qenë të banueshme dhe nuk u desh shumë kohë që disa njerëz të pastrehë të fillonin të merrnin hapësirë në të.

Pas një kohe, dikush vendosi të përfundonte planet e mëposhtme "vetë", dhe banorët ndërtuan apartamentet e tyre, duke mbajtur tulla, dhe duke krijuar impiantet e ujit dhe energjisë elektrike. Ndërtesa është shndërruar kryesisht në lagjen "vertikale".

Gjithashtu, u vendos një shërbim mbikëqyrës i bashkëpronësisë, që mbron banorët nga hajdutët dhe tregtarët e drogës, duke zbatuar gjithashtu rregullat e sjelljes (të cilat kërkojnë, për shembull, të kufizojnë përdorimin vetëm të motoçikletave në vetëm dhjetë katet e para). Rreth 2.500 vetë jetojnë sot në rrokaqiell.

Banorët shprehen se ata ndihen më të sigurt në këtë ndërtesë dhe se deri më tani nuk kanë parë asnjë rast të dyshimtë kriminaliteti dhe disa prej tyre madje kanë arritur edhe të lenë dyert e shtëpive hapur.

Marrë nga: notizie.delmondo.info- Përgatiti F.H, SYRI.net

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco