FOTO-VIDEO/ Hapet një degë e re e akuariumit më të vjetër në botë, Sea Life Brighton

FOTO-VIDEO/ Hapet një degë e re e akuariumit më të vjetër në botë, Sea Life Brighton

13:41, 01/05/2019

Për shkak të hapjes më 25 maj, atraksioni më i ri "Dita dhe Nata" do të shfaqë një tunel të madh që vizitorët mund të kalojnë nëpër, me krijesat e detit që notojnë rreth tyre.

Tërheqja është e madhe pasi 700,000 litra ujë do të derdhen nga laguna Hove.

Udhëtimi fillon gjatë ditës para se ndriçimi të ndryshojë në "natën" ndërsa ata ecin më tej përgjatë tunelit.

Meqënëse thuajse të gjitha krijesat kanë veçori të ndryshme të sjelljes gjatë ditës dhe gjatë natës në këtë udhëtim prej 24 orësh njerëzit do të kenë mundësinë të shikojnë gjithçka brenda 24 orëve.

Një ekran prej pesë metrash do ta lejojë vizitorin të shohë oqeanin me "ditë", dhe ata mund të dallojnë lloje të tilla si Peshku Butterfly, Cloën Triggerfish dhe Sweetlips.

Gjithashtu do të mund të shikojnë edhe shumë krijesa të tjera të detit të tilla si peshkaqenët.

Guidat dhe demonstrimet me dhe për kafshët e ndryshme do të ofrohen çdo ditë.

Të ftuarit gjithashtu do të jenë në gjendje të mësojnë më shumë për jetën e kafshëve, duke përfshirë ruajtjen dhe ngrohjen globale, si dhe të dëgjojnë bisedat për orë të tëra nga biologët detarë.

Sea Lif Brighton u hap për herë të parë në 1872 dhe është akuariumi më i vjetër në botë.

Marrë nga: thesun.com- Përgatiti F.H, SYRI.net

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco