Tani dhe ti mund t'i studiosh vrimat e zeza nga shtëpia! Ja se si

Tani dhe ti mund t'i studiosh vrimat e zeza nga shtëpia! Ja se si

16:32, 18/04/2019

Projekti Vrimat e Zeza: Kompjuterët shtëpiak mund të vendosen në shërbim të studimit mbi valët gravitacionale të prodhuara nga përplasja midis dy vrimave të zeza.

Është një shembull qytetarëve të cilët bëhen shkencëtarë duke e vendosur kohën e tyre dhe burimet e TI në dispozicion të shkencës.

Apeli për të studiuar këto objekte misterioze, nisur në kongresin e Shoqërisë Amerikane të Fizikës në Denver, Kolorado, arrin disa ditë pas fotografisë së parë të një vrime të zezë.

Simulimi i një përplasje midis dy vrimave të zeza, të cilat qytetarët shkencëtarë mund të ndihmojnë duke i studiuar me PC-të e tyre në shtëpi.

Koordinuar nga Zachariah Etienne, nga Universiteti Amerikan i West Virginia, qytetarët shkencëtarë do të kontribuojnë që "të simulojnë me PC-të e tyre përplasjet midis vrimave të zeza që prodhojnë valë gravitacionale", tha Etienne.

Studiuesit amerikanë po zhvillojnë një faqe ueb-i nga e cila mund të shkarkojë të gjitha programet e nevojshme për të marrë pjesë në projektin Vrimat e zeza në shtëpi.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco