VIDEO/ Përveç syzeve, Apple planifikon edhe makinën Hi-Tec

VIDEO/ Përveç syzeve, Apple planifikon edhe makinën Hi-Tec

14:09, 13/03/2019

Sipas analistit të mirënjohur Ming-Chi Kuo, do të ketë dy sektorë që do të hulumtohen nga Cupertino me intensitet më të madh, të ndërlidhur me njëri-tjetrin: Syzet për realitetin virtual dhe Apple Car.

Syzet për realitetin e rritur do të ishin rezultat i viteve të zhvillimit të platformës ARKit: nga ana tjetër, zbatimi i pjesës softëare, ku Apple tani është në një nivel shumë të avancuar dhe se hardëare.

Dhe 2020 do të ishte viti në të cilin shikuesit e AR duhet të lançohen në treg.

Një sukses, të paktën në aspektin e përvojës së përdorimit, të syzeve AR, do të hapte këtë fushë për një përdorim të mëtejshëm të sektorit auto.

Kuo në mënyrë të qartë flet për qëllimin e ‘Apple’ jo vetëm për të vazhduar zhvillimin e një platforme për ngjare autonome, por për t'u vendosur si një prodhues i pavarur i veturave.

Shikuesit e AR do të lejonin, për shembull, që të kenë informacion virtual mbi xhamin e ardhshëm të Apple Car, por për Kuon, ndër arsyet e vërteta që do të shtynin ‘mollën e kafshuar’ për t'u përqëndruar në këtë sektor, do të ishte një ngjashmëri e konsiderueshme me sektorin e smartfonëve 10 vjet më parë, e iPhonet.

Shkurtimisht, një sektor në të cilin ekziston një kërkesë e fortë për rinovim teknologjik.

Për të mos përmendur që Apple Car do të mbështetej në një integrim të përsosur midis harduerëve, softuerëve dhe shërbimeve dhe do të diferencoheshin në mënyrë të qartë nga konkurrentët e ardhshëm.

Kur mund të mbërrijë makina apple? Ndërmjet viteve 2023 dhe 2025.

Marrë nga: webtrek.it- Përgatiti F.H, SYRI.net

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment