EMRAT/ Pezullohen 4 punonjës të Bashkisë së Korçës. Ja pse akuzohen

EMRAT/ Pezullohen 4 punonjës të Bashkisë së Korçës. Ja pse akuzohen

10:59, 10/04/2024
A+ Aa A-

Katër punonjës të Bashkisë së Korçës u pezulluan nga detyra dhe ndaj tyre u caktua masa e sigurimit personal “Detyrim për t’u paraqitur në policinë gjyqësore”.

Sipas prokurorisë, personat nën hetim, llogaritën në mënyrë të paligjshme taksën për ndërtimet dhe komplekset e luksit.

Bëhet fjalë për shtetasit:

Zhaneta Lubonja, drejtoreshë e Planifikimit dhe Kontrollit të Zhvillimit të Territorit në Bashkinë e Korçës;

Ermal Germani, përgjegjës sektori në këtë drejtori;

Olvas Petro, specialist i Përllogaritjes së Taksës së Ndikimit në Infrastrukturë;

Soniel Prifti, drejtor i Drejtorisë së Taksave në Bashkinë e Korçës.

NJOFTIMI ZYRTAR

Katër punonjës të Bashkisë Korçë, Drejtorisë së Planifikimit dhe Kontrollit të Zhvillimit të Territorit, Sektorit të Kontrollit të Zhvillimit të Territorit që merren me shqyrtimin e kërkesave për leje (deklarata, leje zhvillimi, leje ndërtimi, deklarata paraprake, certifikata përdorimi) pranë Bashkisë Korçë, u pezulluan nga detyra dhe ndaj tyre u caktua masa e sigurimit personal “Detyrim për t’u paraqitur në policinë gjyqësore” me kërkesë të Prokurorisë pranë Gjykatës së Juridiksionit të Përgjithshëm Korçë.

Personat nën hetim, dyshohet se kanë favorizuar në mënyrë të paligjshme dhe me qëllime përfitimi individual subjekte dhe individë të veçantë, duke llogaritur në mënyrë të paligjshme taksën e ndikimit në infrastrukturë për ndërtimet e reja dhe komplekset e luksit në lagjet 1, 2, 3 11, 12 të qytetit të Korçës në masë më të ulët se sa duhej të paguhej në bazë të ligjit 107/2014, VKM 408, datë 13.05.2018 apo dhe Vendimeve të Këshillit Bashkiak për periudhën 2020-2023, duke shpërdoruar detyrën dhe duke dëmtuar rëndë interesat e ligjshëm të shtetit.

Për rrjedhojë, në datën 09.04.2024, nga ana e Oficerëve të Policisë Gjyqësore pranë Drejtorisë Vendore të Policisë Korçë, u ekzekutua vendimi nr.106 regj, datë 26.03.2024, i Gjykatës së Shkallës së Parë të Juridiksionit të Përgjithshëm Korçë. Gjykata e Shkallës së Parë të Juridiksionit të Përgjithshëm Korçë ka vendosur caktimin e masave të sigurimit personal: “Detyrimi për t’u paraqitur në policinë gjyqësore”, parashikuar nga neni 234 i Kodit të Procedurës Penale dhe “Pezullimi i ushtrimit të një detyre a funksioni publik” parashikuar nga neni 242 i K.Pr.Penale ndaj shtetasve nën hetim:

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco