VIDEO/ Droni i policisë kap shkelësit e rregullave të qarkullmit

12:54, 12/02/2024
A+ Aa A-

Policia Rrugore e Tiranës ka përdorur teknologjinë më të fundit të dronëve, për të identifikuar dhe ndërgjegjësuar mbi dy shkelje të zakonshme që rrezikojnë të gjithë përdoruesit e rrugës.

Përmes “Dronit Edukues”, paraqiten pamje të qarta të disa shkeljeve/sjelljeve, që duhet të ndryshojnë.

1.Neni 152 i Kodit Rrugor: Drejtuesit e mjeteve shpesh nuk zënë pozicionin e duhur në korsi kur kanë për qëllim të kthehen majtas ose djathtas. Kjo sjellje jo vetëm që shkakton konfuzion dhe bllokim të trafikut, por rrit edhe rrezikun e aksidenteve.

2.Neni 188 i Kodit Rrugor: Këmbësorët që kapërcejnë karrexhatën jashtë vendkalimeve të caktuara për këmbësorë. Kjo veprimtari rrezikon sigurinë e tyre dhe të të tjerëve.

Përmes këtyre pamjeve, “Droni Edukues”, synon rëndësinë e respektimit të rregullave të qarkullimit rrugor dhe të inkurajojë një sjellje më të sigurtë dhe më përgjegjëse nga të gjithë.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco