Prokuroria shpall zyrtarisht kandidaturat për Këshillin e Lartë të Prokurorisë

Prokuroria shpall zyrtarisht kandidaturat për Këshillin e Lartë të Prokurorisë

08:51, 20/09/2023
A+ Aa A-

Pas verifikimit të plotësimit të kushteve ligjore të kandidatëve që kanë shprehur interesin për t’u zgjedhur anëtarë të Këshillit të Lartë të Prokurorisë, Prokuroria e Përgjithshme ka shpallur zyrtarisht kandidaturat për zgjedhjen e dy prokurorëve nga rradhët e prokurorëve të prokurorisë pranë gjykatës së shkallës së parë dhe një prokuror nga radhët e prokurorëve të prokurorisë pranë gjykatës të apelit të juridiksionit të përgjithshëm, si më poshtë:

Afërdita Ndoi  –      Prokuroria e Apelit të juridiksionit të përgjithshëm Tiranë
Moisi Duda     –      Prokuroria e Apelit të juridiksionit të përgjithshëm Tiranë
Edina Kurti     –      Prokuroria pranë gjykatës së shkallës së parë Durrës
Edlira Bako     –      Prokuroria pranë gjykatës së shkallës së parë Elbasan
Elsa Miha        –      Prokuroria pranë gjykatës së shkallës së parë Tiranë
Olger Eminaj   –      Prokuroria pranë gjykatës së shkallës së parë Korçë
Vatë Staka       –     Prokuroria pranë gjykatës së shkallës së parë Shkodër

Në vijim, bazuar në nenin 111 të ligjit nr. 115/2016 “Për organet e qeverisjes së sistemit të drejtësisë”, Prokurori i Përgjithshëm, jo më vonë se dy muaj para datës së mbarimit të mandatit të anëtarëve prokurorë të Këshillit të Lartë të Prokurorisë në detyrë, do të thërras Mbledhjen e Përgjithshme të prokurorëve të të gjitha niveleve për të zgjedhur anëtarët e rinj të Këshillit.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco