'1803 të arrestuar për ‘pastrim parash’/ Konfiskohen 67.5 mln euro, Europol zbulon mijëra transaksione të paligjshme

'1803 të arrestuar për ‘pastrim parash’/ Konfiskohen 67.5 mln euro, Europol zbulon mijëra transaksione të paligjshme

18:58, 03/12/2021
A+ Aa A-

Operacioni i shtatë i policisë në shkallë të gjerë në Europë, për të luftuar fenomenin e pastrimit të parave, i quajtur “European Money Mule Action 7 (EMMA 7)”, ka përfundur me 1803 të arrestuar.

Aksioni, në të cilin morën pjesë shërbime policore nga 27 vende, u zhvillua nga 15 shtatori deri më 30 nëntor 2021, me mbështetjen e Europol, Interpol, Federata Evropiane e Bankave (EBF), FinTech FinCrime Exchange (FFE). ) dhe Western Union , Coinbase, Fourthline dhe Microsoft . Biznesi u mbështet gjithashtu nga më shumë se 400 institucione bankare dhe institucione të tjera financiare.

U identifikuan gjithsej 18351 pastruesit e parave, u identifikuan 324 autorë , ndërsa u arrestuan 1803 persona dhe u nisën 2503 hetime penale.

Bie në sy se gjatë operacionit janë zbuluar 7000 transaksione mashtruese dhe janë parandaluar transaksione mashtruese në vlerë prej 67.500.000 euro. Policia Helenike u përfshi në operacionin e Drejtorisë së Prokurorisë së Krimeve Kibernetike, e cila në bashkëpunim me institucionet kombëtare të kreditit hetuan 72 raste të transferimit të parave me ndërmjetës (mushka parash) dhe u parandaluan.

Njoftimi i ELAS-it:

Aksioni, në të cilin morën pjesë Shërbime policore nga (27) vende, u zhvillua nga 15 shtatori deri më 30 nëntor 2021, me mbështetjen e Europolit, Interpolit, Federatës Evropiane të Bankave (EBF), FinTech FinCrime Exchange (FFE) dhe Western Union. , Coinbase, Fourthline dhe Microsoft. Gjatë operacionit policor, Qendra Evropiane për Krimet Kibernetike (EC3) e Europol-it, në bashkëpunim me Interpolin, ofroi mbështetje operacionale dhe analitike për vendet pjesëmarrëse, ndërsa operacioni u mbështet nga më shumë se 400 institucione bankare dhe institucione të tjera financiare.

Në total u identifikuan 18351 mushka parash, u identifikuan 324 rekrutues të mushkave të parave (Herders), ndërsa u arrestuan 1803 persona dhe nisën hetimet penale për 2503.

Bie në sy se gjatë operacionit janë zbuluar 7000 transaksione mashtruese dhe janë parandaluar transaksione mashtruese në vlerë prej 67.500.000 euro. Në operacionin e Policisë Helenike është përfshirë edhe Drejtoria e Prokurorisë së Krimeve Kibernetike, e cila në bashkëpunim me institucionet kombëtare të kreditit ka hetuar 72 raste të transferimit të paligjshëm të parave me mushka parash.

Vihet re se ky veprim është një operacion i koordinuar ligjzbatues në Evropë dhe është pjesë e “Programeve Operacionale EMPACT” (Platforma Multidisiplinare Evropiane Kundër Kërcënimeve Kriminale) për të luftuar mashtrimin kibernetik duke u mbështetur gjithashtu në bashkëpunimin e ngushtë midis policisë dhe prokurorëve. si institucione bankare.

 

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco